HomeFeaturedFocusVideo: ce e nou in Windows 10 Anniversary Update si de ce...

Video: ce e nou in Windows 10 Anniversary Update si de ce merita instalat

W10AU

De câteva minute Windows 10 Anniversary Update, adică cea mai recentă versiune a sistemului de operare Windows pentru PC, tabletă, smartphone, IoT, HoloLens și Xbox One e gata de download (aflați cum îl puteți instala). Dacă vă numărați printre cei ce nu știu ce aduce nou și sunteți încă indeciși dacă să faceți upgrade-ul, vă dăm o mână de ajutor: mai jos găsiți o trecere în revistă a elementelor importante din Windows 10 Anniversary Update. Schimbările față de versiunea precedentă sunt importante, păstrând totodată familiaritatea interfeței cu care suntem deja obișnuiți din Windows 10.

În primul rând, haideți să vedem un material video în care sunt explicate cele mai importante elemente de noutate:

Merită trecerea? Bineînțeles: noile elemente de securitate, integrarea cu Android și Windows 10 Mobile via Cortana, performanța și autonomia mai bună sunt doar câteva dintre funcțiile care fac din Windows 10 Anniversary Update cel mai bun Windows de până acum.

ATENȚIE: Există însă și un element pe care Microsoft nu îl comunică în mod direct – forțarea semnării driver-elor. Adică imposibilitatea de a mai folosi drivere care nu sunt semnate digital – deci dacă aveți astfel de drivere pe sistem, poate ar fi bine să mai așteptați puțin până să faceți trecerea către Windows 10 Anniversary Update.

Haideți să vedem acum ce e important de știut vizavi de Windows 10 Anniversary Update

1. Windows Ink

Este tehnologia de recunoaștere a interacțiunii cu un stylus/pen, introdusă de Microsoft odată cu lansarea tabletelor hibrid Surface pro. Ideea din spatele ei e simplă: să permită introducerea rapidă de informații direct în Windows, folosind o modalitate cu care toții suntem obișnuiți – adică un pix (stylus/pen). Această facilitate e pusă în valoare doar pe acele sisteme care au touch și pen – adică Surface Pro și cele similare.

2. Cortana

Asistentul digital Cortana face acum parte din sistemul de operare, oferind sfaturi, ajutor de căutare și interacțiunea cross platform (Android, Windows 10 Mobile) cu notificările. Apropo – aici vedeți cum puteți activa și folosi Cortana din România.

3. Securitate mai bună cu Windows Hello și Windows Defender

Windows Hello e noua funcție de autentificare biometrică prin recunoaștere facială introdusă de Microsoft pe PC și Mobile. Sistemele care au scanner de iris au posibilitatea să activeze autentificarea cu Windows Hello pentru deblocarea PC-ului/smartphone-ului și login pe diferite aplicații/site-uri.

Windows Defender, sistemul antimalware al Microsoft e acum mai puternic și își face treaba mai bună. Nu elimină neapărat necesitatea folosirii unor soluții terțe, dar pentru cei ce nu au bani să cumpere o soluție de securitate comercială, Windows Defender este o alternativă foarte bună, gratuită!

4. Browser-ul Edge optimizat pentru performanta si autonomie, acum cu suport pentru extensii

Browser-ul Edge, inclus în Windows 10 Anniversary Update are acum suport pentru extensii (și deja extensii precum Lastpass sau Amazon sunt disponibile pentru instalare) și este optimizat pentru a oferi cea mai bună autonomie sistemelor mobile. Din testele făcute de Microsoft Edge oferă și cu 30% mai multă autonomie laptop-urilor/tabletelor atunci când sunt folosite pe baterie pentru browsing și multimedia.

5. Windows Store unificat pentru PC și Xbox One

Cu Windows 10 Anniversary Update, pe PC și Xbox, aceleași aplicații vor putea fi folosite și pe PC și pe consolă. Se descarcă din același loc – adică din Windows Store. În plus, cu Xbox Play Anywhere e posibil ca jocurile să poată fi folosite și pe consolă și pe PC.

6. Skype Preview pentru Windows 10 e instalat automat, pregătind facilitățile de comunicare unificată

Skype Preview, noul client de Skype pentru PC vine acum preinstalat cu Windows 10 Anniversary Update. Fiind gratuit, permite comunicarea rapidă pe voce, video și chiar realizarea de conferințe, partajarea ecranului, a pozelor și a fișierelor, oferind un mediu util de lucru care face mai simplă colaborarea.

7. Pregătit pentru zona educațională

Inovații de ultimă oră care permit profesorilor să instaleze simplu și rapid toate instrumentele necesare activităților uzuale oricărei școli moderne – cum ar fi noua aplicație de examene care permite crearea unui mediu securizat de testare academică bazat pe browser-ul de web.

8. Optimizari pentru performanta si autonomie

Și nu în ultimul rând, Windows 10 Anniversary Update este cel mai sigur Windows de până acum, iar după cum spune Microsoft este și cel mai performant. Din datele extrase de la participanții în programul Insider, Windows 10 Anniversary Update este cu 20% mai rapid la pornire, are autonomie mai bună (peste 150 de îmbunătățiri au fost aduse la capitolul autonomie).

 

Acestea sunt cele mai importante schimbări – în curând o să publicăm o listă completă a schimbărilor aduse de Windows 10 Anniversary Update, grupate pe categorii.

Până atunci, spor la download!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep