HomeFeaturedFocusAmintiri din epoca CHIP: Ghid de utilizare Windows Phone

Amintiri din epoca CHIP: Ghid de utilizare Windows Phone

windows

În urmă cu aproape șapte ani, pe vremea când încă eram redactor CHIP am avut plăcerea să construiesc de la zero un proiect fantastic: Ghidul de utilizare Windows Phone, primul (și singurul de acest fel) făcut în România în colaborare cu Microsoft România, HTC și Samsung.

Acest supliment de 48 de pagini, livrat odată cu revista CHIP din ianuarie 2010, a fost proiectul care m-a pasionat cel mai tare în toată activitatea mea (să îi zicem jurnalistică) din 1999 până azi.

Mi-am adus aminte de el când am dat prin birou de un HTC HD2 și datorită HTC România mă bucur să văd că materialul este încă online.

Dacă vreți să vedeți cum arăta Windows Mobile înainte să devină Windows Phone, vă invit să parcurgeți acest Ghid de utilizare Windows Phone/Mobile.

A fost prima dată când am discutat pe larg despre smartphone-urile Windows Mobile și aplicațiile din ecosistem, fix înainte ca Microsoft să ia decizia de a reseta (în prima iterație) sistemul de operare pentru Mobile.

De atunci au trecut 6 ani și ceva și Windows Phone a redevenit Windows Mobile, doar că (momentan) fără HTC și Samsung, iar eu am devenit Microsoft MVP Windows Phone și mai recent, Windows Insider MVP. Au fost șase ani foarte faini în care nu m-am despărțit aproape nicio zi de Windows Phone/Mobile.

Și sper să nu fac asta nici de acum încolo.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. […] Vorbim deja de un display de 3.7 inci (vă dați seama că pe atunci era considerat un ecran foarte mare?), cu rezoluție de 480 x 800 pixeli și densitate de 252 ppi, caracteristici revoluționare pentru acea vreme. Funcționa tot cu Windows Mobile 6.1 și avea și conectivitate 3G. L-am inclus în Ghid-ul de utilizare Windows Phone, livrat odată cu revista CHIP, pe care vi-l recomand și acum – îl puteți citi aici. […]

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep