HomeFeaturedFocusVideo: spyware guvernamental in actiune, accesand orice aparat, de la distanta!

Video: spyware guvernamental in actiune, accesand orice aparat, de la distanta!

spywaremito3

Pentru că deja spionarea și monitorizarea de la distanță sunt subiecte despre care guvernele se tem să vorbească public, deși știm cu siguranță că le mănâncă o bună parte din timp, e momentul să vedem și cam ce se poate realiza cu instrumente adecvate.

În materialul video de mai jos puteți vedea în acțiune platforma Mito3, realizată de compania italiană RCS Labs, care poate identifica, decoda și salva informații din cam orice tip de aparat.

Fără niciun fel de specializare în domeniul securității, oricine folosește software-ul din filmul de mai sus are practic posibilitatea de a accesa informații esențiale de la distanță, cam de pe orice aparat conectat la rețea. Poate să acceseze sistemul victimei, să preia controlul display-ului, să aibă acces direct la microfon, webcam și chiar GPS.

Adică un instrument care transformă PC-urile în puncte de monitorizare și spionare.

Și toate astea se întâmplă de la distanță, prin inserarea unei bucăți de cod periculos, deghizat ca update de Flash, în paginile unui site considerat sigur. Utilizatorii sunt păcăliți să descarce update-ul fals, care de fapt instalează clientul de monitorizare.

Șocant este că mulți utilizatori nici măcar nu se întreabă ce instalează sau de ce trebuie să instaleze update-uri de Flash sau PDF, o fac pentru că au auzit că ar fi bine, fără să se gândească dacă sursa este validă.

Acest tip de spyware nu e nou (îmi aduc aminte că acum vreo 20 de ani mă jucam și eu cu ceva similar – Sub7 dacă nu mă înșel), însă modalitatea de instalare îl face periculos mai ales că nu e nevoie de epxloit-uri 0 day sofisticate pentru a se instala, simpla păcălire a utilizatorului fiind suficientă.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep