HomeFeaturedFocusPrimul jailbreak de iOS 10 pare sa fi fost realizat in mai...

Primul jailbreak de iOS 10 pare sa fi fost realizat in mai putin de 24 de ore

iphonejailbreak

Da, ați citit bine: se pare că există primul jailbreak de iPhone 7, funcțional pe iOS 10. Un tânăr pasionat, Luca Todesco aka qwertyoruiopz, s-a lăudat că ar fi reușit să spargă protecția din iPhone 7 și iOS 10, oferind pentru asta o poză pe Twitter și ulterior un mic material video în care ne arată Cydia funcțional.

Indirect, deducem că jailbreak-ul este posibil, cu toate că nu avem informații despre cum a fost posibil, dacă este tethered sau untethered și cel mai important, dacă va veni un instrument care să permită și altora să facă asta. Știm doar că Luca Todesco s-a lăudat că a reușit să spargă protecția Apple în mai puțin de 24 de ore – că doar iOS și iPhone 7 sunt cele mai cele produse Apple.

Într-o discuție avută cu Motherboard, Todesco a spus că noul iPhone 7 plus iOS 10 nu a fost o combinație ușoară de spart, doar că a reușit și că se gândește dacă să trimită bug-ul la Apple, în cadrul programului de bug bounty (care automat i-ar aduce câteva zeci de mii de dolari, dacă nu câteva sute de mii). Alternativa ar fi să vândă exploit-ul unor companii precum Zerodium, pe mult mai mulți bani, care pe urmă îl vor vinde în pachete specializate celor interesați (probabil guvernelor).

Probabil că și echipa de securitate de la Apple a citit știrea și deja investighează problema și mă aștept ca în curând să vedem încă un patch de iOS 10, care ar merge exact în stilul ultimelor lansări de iOS, stângace și cu multe patch-uri în primele luni.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep