HomeFeaturedFocusLumia 640 si 650 spulbera iPhone 6s si Samsung Galaxy S7 la...

Lumia 640 si 650 spulbera iPhone 6s si Samsung Galaxy S7 la calitatea semnalului

lumia650

Dacă sunteți în căutarea unui cel mai bun smartphone din punct de vedere al calității recepției, aveți un răspuns: Lumia 650 sau Lumia 640, ambele cu Windows 10 Mobile.

Conform datelor dintr-un test făcut de Danish Energy Agency și Nordic telecommunications administrations, Lumia 640 și Lumia 650 spulberă iPhone 6s/6s plus, Galaxy S7, HTC 10 și chiar Lumia 950 în ceea ce privește calitatea semnalului.

În cadrul testului au fost selectate 26 dintre cele mai populare smartphone-uri din ultimii ani, incluzând aici HTC Desire 626, Lumia 950, Lumia 650, Lumia 640, iPhone 6s/6s Plus, Galaxy S7, HTC 10, Nexus 5X, Sony Xperia Z3, Z5, LG G5.

Atât Lumia 640 cât și Lumia 650 au obținut scoruri extrem de bune, peste produsele fanion de la Apple, HTC, Samsung sau LG, pentru testele de recepție pentru voce și date. Mai exact, rezultatele pot fi consultate mai jos – important e comportamentul pe rețeaua GSM900.

Clasament după calitatea recepției cu folosire pe mâna dreaptă:

image

Interesant de remarcat că mult lăudatul Huawei P9 stă cel mai prost la calitatea semnalului pe GSM900, însă foarte bine pe rețeaua GSM1800.

Clasament după calitatea recepției cu folosire pe mâna stângă:

image

Poate deloc surprinzător, produsele Apple stau cel mai prost la semnal atunci când sunt folosite cu mâna stângă – știți deja proverbiala remarcă a lui Steve Jobs la apariția scandalului Antenna Gate ”nu știți voi să folosiți telefonul …”.

Clasamentul pentru serviciile de date:

image

Bineînțeles că aceste rezultate pot fi contestate și mă aștept să apară multe comentarii pe baza testului. Dat fiind că este făcut de o organizație importantă din Danemarca, înclin să cred că sunt și reale.

Prin urmare, dacă atunci când vă luați un smartphone contează calitatea semnalului, urmăriți cu atenție datele din tabelele de mai sus și alegeți în consecință.

Rezultatele complete ale testului ”Mobile Phone Antenna Performance 2016” pot fi consultate aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep