HomeFeaturedFocusSamsung patenteaza un smartphone ce foloseste Android si Windows Mobile!

Samsung patenteaza un smartphone ce foloseste Android si Windows Mobile!

Samsung-Android-Windows-Dual-Boot

 

Samsung tocmai a obținut un patent pentru un smartphone care va fi capail să folosească Windows și Android simultan – nu ar fi prima idee care să ofere dual boot pe un smartphone, însă patentul Samsung vine cu o chestie mai interesantă: permite rularea în paralel a aplicațiilor de Windows și a celor de Android.

Vă sună cunoscut? Ar trebui – la un moment dat Microsoft s-a jucat cu ideea de a rula aplicații Android pe Windows 10 Mobile, idee care până la urmă a fost abandonată deși unora le-a surâs.

Samsung pare să vrea să ducă acest concept mai departe, oferind posibilitatea de a rula pe același smartphone, în paralel, aplicații Windows și Android și mai mult, să poată fi rulate simultan, în ferestre side by side, iar aceste aplicații să fie capabile să comunice, inclusiv cu transferul de fișiere.

Samsung-Android-Windows-Dual-OS-Smartphone

Din câte am înțeles, sistemele de operare vor putea să folosească cantități predefinite de CPU și RAM și zone comune pentru stocarea de fișiere.

Oricât ar suna de interesant, nu prea văd rostul folosirii unui astfel de concept – poate doar acela de a avea la îndemână un alt fel de Continuum, cu aplicații business, direct pe Android.

Dacă va veni în Galaxy S8? Eu nu cred. Ideea rămâne, patentul e acolo. Deci posibilități ar fi.

via mspoweruser

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep