HomeFeaturedFocus7 ceasuri smart cu aspect clasic, acesta este viitorul conceptului smart?

7 ceasuri smart cu aspect clasic, acesta este viitorul conceptului smart?

SmartWatch

Într-un moment în care piața ceasurilor smart e în cumpănă (conform IDC, în Q3 din 2016 au fost livrate doar 2.7 milioane de unități, o scădere de 51,6% față de aceiași perioadă din 2015), e normal ca mulți să se întrebe ce urmează?

Cu surle și trâmbițe Apple și cohorta de fanboys au anunțat că industria elvețiană de ceasuri e în pericol și că în curând vor ieși de pe piață, nemaiavând loc de nemaintâlnitul și superbul Appel Watch. Uite că s-a ajuns la a doua versiune de Apple Watch (care nu diferă prea tare de prima) și vedem că Apple habar nu are despre viitorul smart watch-urilor, aruncând noul produs în lupta cu device-urile de fitness.

La polul opus, armata de ceasuri smart motorizate de Android pare să stagneze, așteptând poate o relansare și o invenție care să dea sens idee de smart, pentru că cea actuală nu pare să fi prins.

Se pare că pentru dezamăgirea din piața de ceasuri smart apare și o soluție: ceasurile clasice, cu funcții smart, capabile să funcționeze câteva săptămâni fără să trebuiască să fie reîncărcate, dar care să ofere totuși elementele smart – notificări, partea de monitorizare a activității.

Ce soluții avem atunci?

1. Skagen Connected

Skagen

Unul dintre ceasurile clasice cu funcții smart, care îmi place extrem de mult este Skagen Connected. Are aspect clasic dar beneficiază de opțiuni de monitorizare a activității fizice, a somnului și poate fi setat să ne alerteze pentru notificări sau pentru alarmele de dimineață. Autonomia este de aproape 4 luni, ceea ce e foarte fain.

Cost: 195 GPB

Detalii: skagen

2. Garmin vivomove

Garmin

De la Garmin avem vivomove, un ceas care are un aspect clasic într-o carcasă ce seamănă enorm de mult cu Vector Watch sau Huawei. Ceasul se sincronizează cu aplicația Garmin Connected Mobile de pe smartphone, unde sunt stocate datele despre activitatea fizică și se pot urmări graficele de activitate. Autonomia bateriei pare să fie de aproape 1 an.

Cost: 200 USD

Detalii: Garmin

3. Emporio Armani Connected Watch

Emporio Armani

EA Connected Watch este un produs Emporio Armani, creat în parteneriat cu Fossil și poate fi sincronizat pe Android și iOS. Permite urmărirea activității fizice, a somnului plus facilități de control pentru player-ul audio și notificări. Carcasa este din oțel, cu curea metalică sau de piele.

Autonomia lui EA Connected Watch este estimată la 6 luni.

Cost: 295 USD

Detalii: EA

4. Misfit Phase

Misfit

Misfit Phase Clock are un design simplu, cu aspect clasic peste care sunt incluși senzori care permit monitorizarea pașilor și calculul caloriilor arse, durata somnului iar pentru notificări sunt folosite vibrații. În josul rotiței de control există și un LED pentru alertele legate de notificări. Butonul hardware poate să fie folosit pentru controlul muzicii, activarea camerei foto de pe telefon sau chiar controlul dizpozitivelor IoT conectate în aplicație.

De reținut că Misfit Phase e construit din metal și poate să fie udat – capacitatea bateriei este de … câteva luni.

Cost: 775 LEI

Detalii: Misfit

5. Withings Activite

Withings

Withings Activite aduce opțiuni alarmă peste aspectul unui ceas clasic și un set minimal de senzori care permit monitorizarea activității fizice și a somnului, cu date care sunt citite și interpretate pe aplicația de pe smartphone. Modelele cu brățară de silicon pot să fie folosite în apă (rezistență de până la 50 m) și au capacitatea de a detecta automat tipul de activitate efectuată.

Autonomia declarată este de 8 luni.

Cost: 390 EUR

Detalii: Withings

6. Nevo

Nevo

Nevo e un ceas cu design franțuzesc, cu aspect clasic, construit să folosească două baterii. Prima se ocupă de mecanismul ceasului, cea de-a doua alimentează senzorii. Cu ajutorul lor poate să monitorizeze activitatea fizică, somnul și să alerteze prin vibrații și lumină personalizată pe LED-ul montat pe ceas, atunci când apar notificări pe smartphone. Partea de monitorizare a activității fizice e minimală: pașii și distanța parcursă.

Autonomia bateriei pentru elementele smart este de aproximativ 6 luni.

Cost: 299 USD

Detalii: nevowatch

7. Fossil Q

fossil q nate

Seria Q de la Fossil are în componență și câteva modele cu aspect clasic –unul dintre ele, Q Nate aduce funcționalitate hibridă într-o carcasă de tip army. Ecranul analog afișează ceasul în timp ce elementele smart din spate permit monitorizarea activității fizice, alertarea prin vibrații la primirea notificărilor pe Android/iOS. Butoanele fizice fac posibil controlul anumitor aplicații de pe smartphone – foto, muzică sau activarea funcției de find my phone.

Autonomia sa este de 6 luni.

Cost: 195 USD

Detalii: Fossil

 

Ce ziceți, mai are rost să vă aruncați banii pe un smart watch complet digital?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep