HomeFeaturedFocusAriston ofera acum aplicatie de control remote si sistem inteligent IoT

Ariston ofera acum aplicatie de control remote si sistem inteligent IoT

ariston-net

Cred că este o premieră pentru piața din România, în sensul în care Ariston Thermo România, a lansat o aplicație dedicată, în limba română, ce permite controlul şi programarea centralei termice de la distanţă. Ariston NET, căci aceasta este aplicația în cauză, permite setarea de la distanta a parametrilor pentru incalzirea locuinței și pregătirea apei calde menajere în momentul oportun, singura condiție fiind o conexiune la Internet. Astfel, prin utilizarea acestei aplicații, confortul este dus la nivelul următor, cam asa cum ne-am dori cu totii. Cu ajutorul aplicaţiei se poate seta o temperatură diferită în fiecare cameră din locuință şi chiar pot fi gestionate sistemele de încălzire şi producere de apă caldă menajeră din mai multe locaţii.

Pentru ca soluția să funcționeze, este nevoie de o centrală termică de ultimă generaţie Ariston din gamele Genus Premium Evo şi Clas Premium Evo. Pentru a putea fi instalată, este necesar ca centrala să fie echipată cu kit-ul multi-zone Ariston Sensys Net, compus din dispozitivul de termoreglare Sensys și din gateway, care apoi trebuie conectat prin wi-fi la Internet. Odată montate acestea, utilizatorul nu trebuie decât să descarce aplicaţia Ariston NET și, după câteva setări inițiale, confortul din propria locuință poate fi asigurat prin câteva atingeri ale ecranului.

screens

Cu ajutorul acestei soluții, centrala va putea funcționa și pe un mod Auto, în funcție de dinamica temperaturilor din exteriorul și interiorul locuinței. Această funcție este și cea care are un rol important în reducerea semnificativă a consumului de energie, cu până la 25%, datorită optimizării în timp real. În plus, aplicaţia oferă sugestii de setare pentru reducerea consumului de gaz, printr-o monitorizare constantă a centralei termice.

O altă funcție interesanta este programarea zilnică și săptămânală, în funcție preferintele utilizatorilor. În plus, în cazul în care apare o problemă în funcționarea centralei, aplicația va transmite o notificare proprietarului, dar și centrului de service, dacă este activat serviciul de service la distanță. Nu în ultimul rând, Ariston NET aduce aminte utilizatorului şi de momentul potrivit pentru revizia centralei, generând totodată rapoarte legate de consumul de energie.

Soluția este interesantă și ne arată o nouă funcționalitate a conectării dispozitivelor dintr-o locuință inteligentă la Internet. Este doar un prim pas, dar direcția este evidentă.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep