HomeFeaturedFocusCe este Daydream și Daydream View, platforma de VR a Google

Ce este Daydream și Daydream View, platforma de VR a Google

FINALDaydreamRefernceDesign.0

Odată cu smartphone-urile Pixel și Pixel XL Google a lansat în seara asta platforma VR Daydream (construită pe Android Nougat) pentru smartphone-uri Daydream reaady și casca Daydream View. Daydream este combinația dintre hardware și software, e practic următoarea generație de soluții pentru realitatea virtuală, venind după Cardboard.

Priviți Daydream ca o soluție mobilă de realitate virtuală, construită din combinația de smartphone capabil de Daydream (Pixel), o cască dedicată (Daydream View) și plarforma software oferită de Android N.

Nu toate aparatele Android vor putea folosi Daydream, iar pentru ca Android VR Mode să fie activ în Android N, e nevoie de hardware special și certificare (Samsung, HTC, LG, Xiaomi, Huawei, ZTE, Asus și Alcatel sunt actualii parteneri) – asta un înseamnă că entuziaștii nu vor forța activarea și pe aparate care nu sunt compatibile oficial.

Cine a avut ocazia să se joace puțin cu o cască Samsung și un S6/S7 cam are deja o idee despre cum este Daydream – Google are deja un homescreen mai bogat și aplicații optimizate pentru Daydream.

Azi am fost ispitiți cu un preview al Daydream, mai multe detalii o să vedem în perioada următoare, inclusiv prețuri și momentul în care casca va fi disponibilă pe piață.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep