HomeFeaturedFocusFaceti cunostinta cu Google Home, varianta mai eleganta a Amazon Echo

Faceti cunostinta cu Google Home, varianta mai eleganta a Amazon Echo

Ct8Ea4bWcAIltl1

Prezentat și el în această seară, Google Home este o boxă wireless care poate funcționa și ca un dispozitiv central de control al casei sau ca un asistent pentru toată familia. Practic același lucru pe care Amazon Echo îl oferă deja. Poate fi folosit pentru redarea de muzică, managementul activităților zilnice și interogarea Google folosind comenzi date prin voce. Dacă vă sună ceva cunoscut nu trebuie să vă speriați – Home e de fapt un hardware care vrea să pună mai bine în valoare noul Google Assistant.

Folosind inteligența artificială și algoritmi de machine learning, Google Assistant poate să detectez contextul întrebărilor și să răspundă corect la ele – cel puțin așa ne spune acum Google. Să zicem că de exemplu veți întreba ce filme se pot viziona în seara asta iar după lista oferită de Google îi spuneți că și copiii trebuie să meargă, Assistant ar trebui să știe să filtreze și să ofere doar acele filme unde copiii au acces, iar dacă alegeți unul să știe cum să rezerve biletele.

Ok, nu vă ambalați prea tare, treaba asta o să funcționeze limitat prin SUA și poate UK sau Germania.

Google Home arată interesant și e un concept care începe să fie tot mai propus de companiile de IT pentru că îmbină elemente de inteligență artificială cu mijloace relativ simple de a testa recunoașterea vocală și algoritmii de învățare pentru AI.

Eu unul nu mi-aș pune așa ceva acasă – îmi ajunge telefonul care așteaptă mereu ”OK Google”, însă sunt sigur că se vor găsi amatori pentru conceptul Home.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep