HomeFeaturedFocusConcurs interesant de robotica pentru liceeni

Concurs interesant de robotica pentru liceeni

first-tech-challenge-romania-3

BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone, căci acesta este numele complet și oficial al competiției noastre, s-a lansat la First Tech Challenge Hub din cadrul Universității Politehnice București. Competiția aduce conceptul First Tech Challenge și în România și își propune să încurajeze elevii de liceu să utilizeze principii de inginerie în domeniul roboticii, într-un mediu competitiv. Concurenții vor trebui să proiecteze, construiască, programeze și opereze roboți care vor participa, în finala competiției, la un joc complex în echipe, pe o suprafața plană delimitată. Îndrumați de mentori și antrenori, elevii vor fi încurajați să își dezvolte abilități din domeniul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii, în timp ce învață importanța muncii în echipă și a inovației.

Echipele de liceu înscrise în BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone vor construi câte un robot care se va încadra în tema globală stabilită de FIRST international. Anul acesta, tema este #velocityvortex. Dincolo de întrecerea între roboții construiți de echipele participante, elevii vor trebui să își promoveze echipa și să câștige notorietate în comunitățile lor. Regulametul complet al competiției este disponibil aici.

first-tech-challenge-romania-1

Competiția organizată de Asociația Nație Prin Educație și McCANN Bucharest, cu sprijinul BRD România și Vodafone România, va avea un program conturat în jurul a trei momente cheie:

  • Octombrie 2016: conferința de presă de lansare a competiței;
  • Octombrie/noiembrie 2016: organizarea unei întâlniri publice și stabilirea unui grup de lucru;
  • Martie 2017: Concurs Național de Robotică cu premii, pe tema de joc stabilită de asociația non-profit din SUA – FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology). În această etapă școlile înscrise vor prezenta robotul pe care l-au creat și vor disputa mai multe probe supuse jurizării.

Echipa câștigătoare a FIRST Tech Challenge Romania va fi susținută  de organizatori pentru a participa la Campionatul Mondial de Robotică din St. Louis, SUA din  aprilie 2017.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep