HomeFeaturedFocusHuawei a refuzat propunerea Google de a fabrica telefoanele Pixel

Huawei a refuzat propunerea Google de a fabrica telefoanele Pixel

nexus-6p

Inițial am vrut să spun Nexus, dar mi-am adus aminte că Google a împins tot mai tare în față numele de Pixel și că va renunța la vechea denumire a seriei. Dincolo de numele folosit însă, a ieșit la iveală o informație (evident neoficială) conform căreia, după succesul Nexus-ului 6P produs de Huawei, producătorul chinez a fost prima opțiune a Google pentru cele două telefoane care vor fi anunțate în această seară. Numai că Huawei a avut câteva reproșuri la adresa Google legate de colaborarea 6P și nici nu s-a împăcat cu toate condițiile puse de gigantul american, astfel încât, dacă ar fi să dăm crezare zvonurilor, chiar CEO-ul Huawei a decis să întrerupă discuțiile.

Trebuie spus încă din start că faptul că această informație iese la iveală exact în ziua în care cele două terminale Pixel (ex-Nexus) produse de HTC, vor fi arătate lumii, bate destul de tare la ochi. Să presupunem totuși că este doar o coincidență.

Dacă trecem peste ea, este de lăudat atitudinea celor de la Huawei, care au avut tăria să refuze o astfel de colaborare. Au ajuns la un nivel suficient de notorietate la nivel global, încât câștigul la nivel de imagine al unei colaborări cu Google să nu mai fie de nerefuzat. Până la urmă este al treilea producător la nivel global. În plus, aveau ca referință experiența anterioară și poate că au constatat că avantajele unei astfel de colaborări au fost cu mult sub nivelul așteptat.

Păcat! Huawei Nexus 6P a fost unul dintre cele mai faine telefoane din serie și unul dintre cele mai reușite smartphone-uri ale anului trecut.

Rămâne de văzut și efectul acestei colaborări asupra HTC-ului, o companie care are mult mai mare nevoie de capital de imagine și de încredere din partea consumatorului.

via Android Police

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep