HomeFeaturedFocusMicrosoft are divizie separata pentru Inteligenta Artificiala

Microsoft are divizie separata pentru Inteligenta Artificiala

harry-schum

Este o informație pe care mă tot chinui să v-o împărtășesc de câteva zile. Pentru a grupa sub o singură umbrelă toate departamentele implicate într-o formă sau alta în dezvoltarea sau folosirea de AI, Microsoft a mișcat în organigramă nu mai puțin de 5000 de locuri de muncă. Astfel, nou înființata divizie, numită deocamdată AI Research Group, este a patra ca mărime, după Windows, Office și Cloud. Asta arată importanța pe care compania din Redmond o acordă dezvoltării acestei componente, care va reprezenta viitorul multor ramuri ale IT-ului. Microsoft unifică eforturile mai multor echipe care lucrau în aceeași arie.

Printre acestea, departamentele Cortana și Bing, dar și echipa Ambient Computing and Robotics, dar și Information Platform Group. Harry Shum, fostul șef al Microsoft Research, va conduce noua divizie AI Research Group.

Scopul acestei manevre, împărtășit oficial chiar de către Harry Shum, este acela de a integra o componentă de AI în cât mai multe proiecte de-ale Microsoft, fie că este vorba despre zone care se adresează utilizatorilor casnici, mediului enterprise sau developer-ilor. Să sperăm că manevra va avea rezultate, pentru că, așa cum afirmam ceva mai devreme, ne place sau nu dar AI-ul este tot mai prezent în dispozitivele cu care interacționăm în fiecare zi.

via Engadget

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep