HomeFeaturedFocusPlum–un gadget scump pentru pasionatii de vinuri

Plum–un gadget scump pentru pasionatii de vinuri

plum

Pentru că băutorii și pasionații de vinuri au și ei nevoie de gadget-uri interesante, a apărut unul: Plum. E vorba despre un frigider inteligent, care recunoaște automat sticla de vin introdusă, o aduce la temperatura optimă pentru servire, cu lichidul prețios gata pregătit să fie consumat.

Contra unei sume de 1499 USD, gadget-ul Plum duce experiența degustării de vin cu un pas înainte – cică se ocupă de toate aspectele pregătitoare procesului de degustare. Sunteți intrigați? Și eu.

dsc_0623-720x720

Nu sunt mulți cei care sunt atât de pasionați de vinuri încât să înțeleagă subtilitățile date de temperatură, modul de turnare în pahar, mâncarea aleasă înainte de degustare. Dar pentru cei care se pricep, Plum ar trebui să fie o chestie mișto, la fel ca pentru restul milioanelor de băutori de vin care abia pot să discearnă un pinot noir de un cabernet, sau un vin din Toscana de un Shiraz.

Plum are o grămadă de senzori, e conectat la internet și pare să fie destul de inteligent încât să știe totul despre sticla de vin introdusă – dacă vă întrebați cum, răspunsul e simplu: are o cameră video care scanează eticheta și pe baza informațiilor de acolo poate să extragă date relevante din diverse sisteme – Vivino e o aplicație care face ceva similar.

Când știe ce sticlă are în interior, frigiderul inteligent aduce vinul la temperatura recomandată. Dincolo de asta, o sticlă pusă acolo poate să se păstreze ”proaspătă” până la 90 de zile după deschidere – asta ca să nu trebuiască să beți rapid un vin scump. Procesul de păstrare e destul de complicat: prin dop este introdus un ac metalic, sticla e apoi presurizată și vinul lăsat să iasă doar când proprietarul dorește.

Și pentru că oamenii au preferințe multiple, pe lângă setările standard, Plum poate fi configurat să crească sau să coboare temperatura recomandată, exact așa cum își dorește posesorul.

Ideea e faină, prețul cam mare. Dar mi-ar plăcea să mă joc cu aparatul asta!

via Plum

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep