HomeFeaturedFocusSamsung si-a publicat datele financiare, profitul a scazut conform estimarilor

Samsung si-a publicat datele financiare, profitul a scazut conform estimarilor

samsung_logo

A scăzut, dar există încă pentru întregul grup. 4,5 miliarde de dolari este profitul Samsung pentru al treilea trimestru al anului, o scădere importantă față de perioada similară a anului trecut. Însă, deși mult mai mic, el există și asta contează. Lovitura a fost dramatică pentru compania coreeană, însă gigantul rezistă. Sunt companii multe în IT-ul global care nu reușesc să scoată un profit trimestrial ca cel înregistrat de Samsung în cel mai negru trimestru al său din ultimii ani buni.

Evident, sursa aceste scăderi a fost divizia de mobile a grupului prin problemele deja cunoscute cu Note 7. Pe al treilea trimestru al anului, divizia de mobile a înregistrat un profit de doar 87,8 milioane dolari, o scădere de 96% față de perioada similară a anului trecut. O scădere imensă, dar merită notat totuși că a rămas profitabilă, în ciuda previziunilor apocaliptice care au apărut odată cu problemele cu acumulatorii de pe Galaxy Note 7. La menținerea acestui profit au contribuit atât terminalele din zona mid-range (aici s-a făcut simțit numărul mare de telefoane lansate de Samsung), dar și vânzările constante și destul de voluminoase ale flagship-urilor actuale, Galaxy S7 și S7 edge. Scăderea de pe zona de mobile a fost compensată de o prezență solidă pe piața de componente (memorii, panel-uri – OLED și nu numai – și SSD-uri) și pe cea de echipamente electrice și electrocasnice.

Uite că Samsung, scuturată serios, a rezistat acestui cataclism. Ceea ce este foarte bine pentru industria și pentru piața globală de smartphone. Poate că din greșelile trecutului vor învăța și ei, dar și alți jucători importanți din piață.

via Samsung

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep