HomeFeaturedFocusSmartphone-ul ne distrage atentia la locul de munca

Smartphone-ul ne distrage atentia la locul de munca

20161007_160131

O concluzie de genul ăsta era mai mult decât evidentă, însă studiul pe care l-au realizat Universitățile din Wurzburg și Nottingham Trent, la solicitarea Kaspersky Lab, vine și cu câteva date ceva mai concrete. Se pare că există o legătură între nivelul de productivitate și distanța dintre participanții la studiu și smartphone-urile lor. Atunci când le-a fost luat telefonul, performanța a crescut cu 26%. Experimentul a testat comportamentul a 95 de persoane, cu vârste între 19 și 56 de ani, în cadrul laboratoarelor universităților din Würzburg și Nottingham-Trent. De asemenea, s-a avut în vedere să existe condiții similare pentru experiment și un număr comparabil de femei și bărbați în toate laboratoarele.

Cercetătorii le-au cerut participanților să se supună unui test care să le determine gradul de concentrare, în patru circumstanțe diferite: cu telefonul fie în buzunar, fie pe birou, închis într-un sertar sau scos de tot din încăpere. Rezultatele sunt interesante – cele mai slabe scoruri au fost obținute atunci când telefonul se afla pe birou, iar cu fiecare obstacol în plus între participanți și smartphone-urile lor, performanța obținută a crescut, În ansamblu, rezultatele testelor au fost cu 26% mai bune atunci când telefoanele au fost eliminate din încăpere.

Ăsta este un argument pe care îl vor savura companiile care își obligă angajații să își lase telefoanele în vestiare. Nu sunt chiar așa de puține, cazurile sunt mai des întâlnite decât v-ați imagina. Mie îmi sună a măsură despotică, dar fiecare își face propriile reguli în companie.

Contrar așteptărilor, absența smartphone-ului nu i-a făcut pe participanți să devină agitați. Nivelul de anxietate a rămas constant pe tot parcursul experimentelor. Totuși, în general, femeile au fost mai agitate decât bărbații, determinându-i pe cercetători să tragă concluzia că nivelul de anxietate de la serviciu nu este afectat de smartphone-uri (sau de absența smartphone-urilor), dar poate fi influențat de gen.

Pe post de concluzie, vă fac un îndemn. Dacă aveți o treabă serioasă de făcut, care necesită atenție sporită, încercați și sugestia dată de Karspersky și lăsați telefonul în altă cameră. S-ar putea să meargă.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep