HomeFeaturedFocusBrowser-ul Microsoft Edge spart in 18 secunde

Browser-ul Microsoft Edge spart in 18 secunde

edge

Pentru ca lista de probleme să fie completă, după ce v-am spus că MacOS Sierra + Safari, Google Pixel + Android 7 Nougat + Chrome sunt ușor de spart, acum închid seria cu informația că nici Microsoft Edge + Windows 10 RedStone nu e mai breaz.

La același eveniment PwnFest 2016 organizat la Seul, combinația de Edge + Windows 10 a fost spartă de două ori: prima dată de echipa Qihoo 360 și apoi de JungHoon “Lokihardt” Lee (din Coreea de Sud). Țineți cont de faptul că Windows 10 era la cea mai recentă versiune, pe 64 de biți, inclusiv cu setul de patch-uri din luna noiembrie și cu toate astea a putut fi spart via Edge prin simpla deschidere a unei pagini web infectate.

Surpriză? Poate că da.

Ținând cont că MacOS Sierra + Safari, Android 7 + Chrome și Windows 10 + Edge au putut fi sparte, poate că e momentul să ne punem serios problema unor soluții de protecție terțe, incluzând aici antimalware sau măcar un alt browser și de ce nu … Linux?

Pe mine unul mă sperie ideea că orice aș folosi am certitudinea că nu este sigur. De aia nu mai folosesc MacOS decât pentru redare de muzică acasă, iar Android-ul meu (HTC 10) e doar al doilea smartphone (primul e Lumia 950 XL cu Windows 10 Mobile). Iar în loc de MacOS, pe MacBook am pus Windows 10 cu Chrome/Opera + Kaspersky Internet Security 2016.

Voi ce faceți în situația asta?

via pwnfest

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep