HomeFeaturedFocusPixel este un adevarat succes pentru Google

Pixel este un adevarat succes pentru Google

google-plixel-xl

Nu o spun eu, o spune Morgan Stalney. Eu nici măcar nu prea sunt de acord în totalitate cu ceea ce exprimă compania de analize financiare. Conform acestora, Google va vinde aproximativ 2 milioane de unități de Google Pixel și Pixel XL în acest an, iar în 2017 undeva între 5 și 6 milioane de unități. Ceea ce s-ar traduce, conform acelorași analiști de la Morgan Stanley într-o cifră a veniturilor de aproximativ 3,8 miliarde dolari doar pentru 2017.

Acum să explic eu de ce nu prea consider că aceste cifre, pe care le vom considera ca fiind relativ apropiate de situația reală, reprezintă un mare succes pentru Google. Mai întâi, legat de numărul de unități vândute, pe piața de smartphone cifrele sunt mult mai spectaculoase. Huawei, care este al treilea producător în topul global a vândut anul trecut peste 100 milioane de unități și are șanse ca anul acesta să depășească 120 milioane de unități. Și vorbim doar despre al treilea producător. Nici nu are rost să mai vorbim despre Samsung și Apple, companiile care domină piața de smartphone. Prin comparație cu cifrele lor, cele 5-6 milioane de unități de Pixel vândute anual de Google sunt infime.

Avem apoi estimarea de cifră de venituri. 3,8 miliarde dolari reprezintă o cifră frumușică, însă pentru un gigant ca Google este destul de mică în totalul veniturilor anuale. E drept, se capitalizează, însă nu veniturile sunt importante, ci profitul realizat. Și cred că aici, dacă tragem linie, procentul din totalul profitului realizat de companie este cu mult mai mic.

Și mai este problema disponibilității. Atunci când un telefon are probleme de vânzare și mai ales livrare cauzate de lipsa stocurilor, de prezența doar pe anumite piețe și de vânzarea doar prin anumite canale, mie mi se pare cam aiurea să spunem despre el că este un succes. Da, drumul pe care a pornit Google cu telefoanele Pixel este cel corect, dar cred că mai este de muncă.

via Business Insider

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep