Va urma un smartphone Microsoft si va fi ”the ultimate mobile device”, zice Satya Nadella

1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

După o perioadă mai liniștită în care Microsoft nu a comunicat prea multe despre strategia din zona de smartphone, dincolo de ”suntem dedicați platformei și lucrăm la ea” nu am auzit prea multe. Speranța că va exista până la urmă un Surface Phone e încă în piață chiar dacă pleiada de fanboys iOS și Android face tot posibilul să scoată în evidență că platforma Windows 10 Mobile e moartă.

Iar licărul de speranță vine chiar de la CEO-ul Satya Nadella, cel care a închis afacerea Nokia și a oprit producția seriei Lumia: într-un interviu acordat unei reviste australiene a declarat că ”Microsoft va fi în continuare prezentă pe piața dispozitivelor mobile, dar nu așa cum e definită ea de actualii lideri de piață, ci în cea care va fi creată de acum încolo, cu un cel mai cel smartphone”.

După cum știți deja seria de dispozitive Lumia e deocamdată blocată (dacă nu chiar abandonată, de mai mai bine de 6 luni neapărând nimic nou) iar Microsoft promovează intens HP Elite X3, asociat în mai toate prezentările din ultima vreme cu cel mai bun smartphone al platformei. Totodată el beneficiază de suportul Continuum for Phones, care împreună cu docking station-ul sau carcasa de laptop poate transforma rapid smartphone-ul într-un înlocuitor de PC/laptop.

Zvonuri despre o nouă versiune de smartphone, cu Continuum și chiar suport de rulare a aplicațiilor x86 prin emulare, sunt chiar recente (citiți aici), oarecum în concordanță cu mesajul lui Nadella. Iar perioada probabilă de lansare coincide cu momentul în care următoarea generație a platformei Snapdragon ar trebui să iasă pe piață.

E clar pentru toată lumea că Microsoft ar trebui să urmeze și pentru Surface Phone (dacă va ieși) calea seriei de tablete hibrid Surface, care nu numai că a inspirat o nouă categorie de produse dar a forțat Apple și Google să vină cu produse similare ca să satisfacă (fără succes) cerințele fanilor iOS/Android.

Pentru mine e îmbucurător faptul că Nadella vorbește în sfârșit de zona mobile a Microsoft după ce mai bine de 2 ani a făcut cam tot posibilul să aștearnă umbra peste Lumia și Nokia. Înseamnă că nu e încă pregătit să renunțe la smartphone-uri și bine face: dacă Surface a inventat o nouă piață și Surface Phone poate face asta, dacă hardware-ul ARM îi va permite.

Numai să nu fie prea târziu.

via TNW

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here