HomeFeaturedFocusVideo: un smartwatch LG modificat devine dispozitiv de control prin gesturi

Video: un smartwatch LG modificat devine dispozitiv de control prin gesturi

CMU_20Viband_201.0

O echipă de la Carnegie Mellon a modificat un smart watch LG (G Watch) și l-a transformat într-un instrument de control prin gesturi, crescându-i în mod considerabil utilitatea.

Prin creșterea frecvenței de lucru a accelerometrului (de la 100 Hz la aproape 4 GHz) dintr-un ceas smart LG, a fost posibil să fie capturate și procesate semnalele bio-acustice și în acest mod ceasul a fost transformat într-un dispozitiv de control prin gesturi pe lângă funcția de monitorizare a activității zilnice.

Proiectul se numește ViBand și prin el ceasul astfel modificat devine mult mai puternic, cu dezavantajul că autonomia (și așa mică) se  înjumătățește.

Fiind mult mai puternic și mult mai ”atent” la mediul înconjurător, ceasul poate să recunoască diferitele gesturi făcute cu mână – apăsări, bătăi, atingeri și să le interpreteze corespunzător. Și nici măcar nu e nevoie ca operațiile acestea să se facă pe ceas – orice suprafață e bună, inclusiv mâna.

În acest context, unul dintre cei ce au lucrat la proiect Chris Harrison, profesor la CMU și director al Future Interfaces Group spune că aplicațiile de pe ceas ar putea să înțeleagă mai bine contextul și vor fi capabile să ofere informații mai exacte.

Ideea ViBand e încă în stadiul de prototip, fără vreun produs comercial prevăzut în următoarea perioadă.

Ideea e faină și probabil că și producătorii de ceasuri smart au deschis ochii mari la rezultatele proiectului ViBand.

Aici găsiții detaliile despre proiect și transformarea ceasului smart.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep