HomeFeaturedFocusConcurs: implica-te in crearea de materiale educationale in suport digital

Concurs: implica-te in crearea de materiale educationale in suport digital

 

 

orange_digitaliada

Ce zici, te tentează să creezi conținut digital pentru elevii din ciclul gimnazial? Acum o poți face prin Digitaliada, un concurs lansat de Fundația Orange, ce are ca scop extinderea gamei de materiale în format digital, accesibile tuturor elevilor din clasele V-VIII din România.

La începutul anului școlar 2016-2017, Fundația Orange a lansat faza pilot a proiectului Digitaliada, în care 10 școli din zona rurală au primit suport hardware (tablete), software content (accesul la materiale de curs în format electronic) și training (mai mulți profesori au fost pregătiți pentru a putea susține lecții pe baza acestor materiale) pentru a începe să folosească lecții digitale în procesul de învățare.

Acum, proiectul avansează și se încearcă extinderea numărului de lecții în format electronic disponibile pe platforma www.digitaliada.ro, Fundația Orange lansând un concurs ”ce se adresează în principal cadrelor didactice din orice școală din România, dar și tuturor persoanelor de peste 18 ani interesate să creeze și să distribuie publicului larg materiale didactice în format digital, ce pot fi folosite în predarea oricărei discipline școlare de la clasele V-VIII.”

Premiile oferite constau în echipamente electronice și IT.

Competiţia se desfăşoară pe platforma online www.digitaliada.ro în perioada 17 noiembrie 2016 – 25 aprilie 2017. Materialele digitale pot fi înregistrate în concurs prin intermediul unui formular de înscriere, ce poate include informații sub formă de text, audio-video, aplicaţii sau imagini.

Cred că nu mai e necesar să precizez că materialele propuse pentru intrarea în concurs trebuie să fie originale.

Un sistem educaţional modern, adaptat secolului XXI, necesită, alături de metode noi de predare, utilizarea unor materiale digitale interactive care să stimuleze creativitatea, să fie practice şi să faciliteze o implicare mai mare a elevilor la ore. Ştim că în România există profesori ce creează propriul conţinut digital pentru ore şi, prin intermediul acestui concurs, dorim să-i încurajăm pe toţi cei interesaţi de educaţie digitală să realizeze materiale şi să le încarce pe platforma Digitaliada. Ȋn acest fel, un număr cât mai mare de persoane va putea avea acces gratuit la aceste resurse”, a declarat Dana Deac, Preşedinte al Fundaţiei Orange.

De ce ai vrea să te implici?

Pentru că ai ocazia să faci ceva ca să schimbi actualul sistem educațional, greoi și cu multe probleme, ce generează frustrări permanente în rândul părinților moderni. Ca și mine, nu cred că trece o zi fără să vezi pe Facebook/WhatsApp măcar o refulare a vreunei mămici sau al vreunui tătic, în legătură cu modul în care se desfășoară educația în România.

Să te plângi e ușor, să faci ceva e mai greu. Sunt multe moduri în care te poți implica ca să pornești o schimbare în sistemul educațional. Unul dintre ele este să construiești materiale educaționale așa cum ți-ar plăcea ție să fie și cum crezi că ar intriga elevii, făcându-i să învețe mai multe.

Proiectul Digitaliada lansat de Fundația Orange vrea să creeze modele de bune practici din care să reiasă un proces de învățare continuă pentru profesori şi adaptarea lor la metode de predare moderne precum şi îmbunătăţirea performanţelor şcolare ale elevilor prin folosirea tehnologiei.

Pe mine mă tentează ideea de a construi materiale educaționale pentru copii, nu neapărat ca să intru în concurs. Peste câțiva ani copiii mei vor intra în ciclul gimnazial și mi-ar plăcea să le pot transmite și lor și altora, câte ceva din experiența mea din IT.

Oricum, gândește-te și tu, poate iese ceva fain. Sau măcar discută cu prietenii și cunoscuții despre proiect, poate vreunul din ei are o idee faină care se poate materializa într-un material educațional.

Și ca să nu uit, detalii despre concurs și regulament pot fi consultate aici.

Baftă!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep