HomeFeaturedFocusIn viitorul Windows 10 Creators Update o sa putem folosi aplicatii x86...

In viitorul Windows 10 Creators Update o sa putem folosi aplicatii x86 Win32 pe ARM. Chiar si Photoshop!

Windows10-Qualcomm-Snapdragon-1024x576

Într-unul din update-urile viitoare de Windows 10 va fi posibil să rulăm aplicații Win32 gen Photoshop pe tablete și telefoane cu ARM. Și cu o viteză destul de bună, dacă este să ne luăm după demo-ul Microsoft în care Adobe Photoshop se mișcă extrem de bine e un sistem ARM.

La WinHEC 2016 Microsoft a făcut un anunț extrem de interesant (și pe care îl bănuiam și așteptam deja!): aplicațiile Win32 vor putea să funcționeze pe sisteme ARM cu Windows 10 Creators Update (tablete și/sau telefoane), iar primele aparate vor veni în toamna lui 2017.

Windows 10 Creators Update, în parteneriat cu Intel și Qualcomm va permite o performanță deosebită pe hardware dedicat zonei mobile, lucru care va face posibilă rularea de aplicații Win32 clasice în interfața Windows 10 pe ARM, adică pe un număr mai mare de dispozitive, inclusiv tablete și telefoane.

După cum ați văzut în materialul video de mai sus, viitorul Windows 10 împreună cu platforma Snapdragon 820 va fi o combinație puternică, pregătită să aducă aceiași experiență Windows pe toate aparatele. Nu e prima dată când Microsoft vine să propună aplicații de desktop pe sisteme ARM, dacă vă aduceți aminte Windows RT a fost o astfel de încercare, eșuată.

Acum, cu același Windows 10 funcționând pe PC, HoloLens, Xbox și Windows Mobile, e posibil ca împreună cu hardware bazat pe cele mai noi cipset-uri Qualcomm Snapdragon să se poată rula aplicațiile x86 Win32 – și vorbim aici de suita Office, aplicații gen Photoshop și chiar jocuri – alături de cele Universal Windows Platform.

Totodată, cu Windows 10 pe PC-urile cu SIM (aici putem include o gamă variată de aparate) vor putea să beneficieze și de opțiunile de touch, inclusiv stylus și elementele de securitate date de Windows Hello.

Anunțul făcut de Microsoft la WinHEC 2016 este unul extrem de important, aducând mai multă lumină în ceea ce privește viitorul Windows-ului pe dispozitivele mobile și modul în care evoluează conceptul Continuum.

E bine că vedem aplicații x86 Win32 pe tablete și telefoane. Rămâne să vedem și ce hardware o să avem la dispoziție ca să facem asta.
Dacă vreți să vedeți toată prezentarea de ieri de la WinHEC 2016, o aveți aici:

via Microsoft

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep