HomeFeaturedFocusTOP 5 telefoane Android din 2016 in viziunea mea

TOP 5 telefoane Android din 2016 in viziunea mea

A venit și acel moment de final de decembrie în care ne uităm în spate și facem o scurtă retrospectivă a anului care tocmai se încheie. Și cum telefoanele smartphone reprezintă subiectul principal pentru MOBzine.ro, am ales să fac un top 5 al terminalelor care m-au impresionat plăcut, care m-au pus pe gânduri (evident, tot într-un mod plăcut) și cu care m-aș împăca (și chiar m-am împăcat) de minune, ca utilizator de Android.

Încă de la începutul acestui top trebuie spus foarte clar că este vorba depre o opinie personală. Am ales să includ în acest clasament doar terminale care mi-au trecut prin mână și cu care am petrecut cel puțin o săptămână, tocmai pentru a avea argumente concrete în alegerile făcute. Sunt sigur că aveți opinii diferite, până la urmă alegerea unui smartphone depinde și de foarte multe aspecte subiective, așa că o să insist: acest material reflectă exclusiv păreri personale, pe care încerc să le argumentez cât pot de bine.

De asemenea, trebuie precizat că nu am inclus în acest clasament doar terminale de top. Sunt de părere că și un mid-range poate avea suficiente argumente, pornind de multe ori chiar de la un preț atractiv, pentru a se impune ca alegere potrivită, mai ales pentru un utilizator de Android care nu emite pretenții exagerate de la telefonul său. Un raport preț specificații eficient, poate reprezenta un argument suficient pentru decizia de achiziție, mai ales dacă aspectul telefonului este unul pe placul utilizatorului. Iar în ceea ce privește aspectul, așa cum am spus-o de atâtea ori, alegerea este pur subiectivă.

Așa că, fără să mai pierdem timpul, o să trec la conturarea unui top 5 personal al telefoanelor Android pe care le-am butonat măcar o săptămână pe parcursul lui 2016, așa cum îl văd eu.

Locul 5: Moto G4

Este un terminal produs de Lenovo și plasat pe zona de mid-range, acolo unde se orientează cel mai adesea utilizatorul cu un buget limitat, dar care dorește totuși și ceva performanțe, măcar în zona medie, de la telefonul său. Mie mi-a plăcut Moto G4 în primul rând datorită construcției. Încă de la primul contact am constatat că se distinge puțin prin câteva linii de design proprii linei Moto, ceea ce, din punctul meu de vedere, a contat foarte mult. Mi-ar fi plăcut un display ceva mai mic, dar am trecut destul de repede peste acest inconvenient.

Dacă adăugăm și experiența de utilizare extrem de curată, fără incidente, dar și raportul preț/specificații chiar atractiv, cred că deja se justifică apariția sa în acest top. De altfel, Moto G4 a și primit distincția de produsul lunii noiembrie 2016 pe MOBzine.ro, iar argumentele care au contribuit la acordarea acesteia rămân în picioare și în ceea ce privește prezența în topul nostru.

De altfel, concluzia review-ului este suficient de grăitoare în această direcție:

Pe post de concluzie, trebuie spus că Moto G4 a reușit să mă impresioneze plăcut. Este un smartphone complet, decent și cinstit, care își face treaba și care, dacă este să luăm în considerare prețul valabil în rețeaua Orange, de 900 – 950 lei, este una dintre alegerile care merită luate în considerare.

Pentru mai multe detalii despre acest smartphone și argumente în favoarea apariției sale în rândul preferințelor mele, vă recomand să citiți review-ul de Moto G4.

Locul 4: Huawei P9 lite

Huawei P9 lite a venit să ducă mai departe moștenirea lăsată de predecesorul său, Huawei P8 lite, care a făcut (și se pare că încă mai face) niște cifre de vânzări impresionante pe piața din România, cu sprijinul operatorilor, ce-i drept. Se plasează pe aceeași nișă ca și Moto G4, însă vine cu vreo două argumente suplimentare, cel puțin din punctul meu de vedere. În primul rând o dimensiune mai mică a ecranului, mai aproape de gustul meu, de doar 5,2 inchi, pe care o consider ideală la un smartphone, precum și prezența unui senzor pentru citirea amprentei digitale, care, la momentul respectiv, a însemnat o premieră pe segmentul de preț pe care s-a plasat Huawei P9 lite.

Și dacă tot am vorbit de preț, trebuie precizat că Huawei P9 lite vine cu un raport preț/specificații extrem de atractiv, care îl face una dintre cele mai potrivite alegeri disponibile pe piața din România (la modul oficial, țin să adaug) în jurul valorii de 900 – 1000 lei.

A contribuit din plin la apariția sa în top și aspectul fizic, unul care a îmbinat linii destul de delicate și un profil relativ subțire, cu o construcție suficient de solidă și bine închegată.

Mai multe argumente în favoarea acestui smartphone găsiți în review-ul la Huawei P9 lite. Un material care s-a încheiat cu o concluzie valabilă și în prezent:

Eu recomand acest telefon ca opțiune pentru toți cei care au un buget limitat în jurul valorii de 1000 lei. Și cred că faptul că și operatorii îl împing în față destul de puternic este o recunoaștere a calității lui. Dar și o garanție a faptului că are toate șansele să depășească cifrele de vânzări ale predecesorului său.

Locul 3: Huawei P9

Odată cu Huawei P9 facem și trecerea înspre zona de high-end. Iar P9-le celor de la Huawei este perfect pentru a face acest pas, pentru că funcționează de minune ca intermediar. Este în mod clar mai mult decât un mid-range, mai ales dacă îl privim prin prisma specificațiilor tehnice. Însă, în același timp, nu ajunge chiar la nivelul high-end, în primul rând prin perspectiva prețului care este ceva mai mic decât al unui flagship venit de la un producător concurent. E drept, acest preț mai competitiv este posibil cu ajutorul unor concesii la nivel de specificații, însă important este că Huawei P9 face față oricăror cerințe venite de la un utilizator de Android peste medie.

În plus, producătorul chinez a știut foarte bine să construiască strategia de comunicare în jurul acestui terminal, punând accentul pe câteva specificații cheie. Și poate cea mai importantă dintre acestea a fost dată de sistemul dual camera construit împreună cu Leica. O premieră în lumea mare a producătorilor de smartphone la momentul apariției. Huawei P9 se descurcă mai mult decât onorabil la nivel de fotografii. Și cum se știe statistic că una dintre funcțiile cele mai utilizate la un smartphone este camera foto, rețeta succesului a fost relativ simplă.

Mie mi-a plăcut Huawei P9 și dincolo de camerele foto și de prețul competitiv. Mi-a plăcut mult și construcția sa metalică, care îmbină perfect delicatețea și finisajele cu senzația de soliditate și de lucru bine construit.

Am avut și reproșuri la adresa sa, mai ales legate de interfața software, pe care încă o consider prea aglomerată (am înțeles că se lucrează la acest aspect), însă, una peste alta, impresia a fost pozitivă.

Un oficial de-al companiei chineze a spus odată că, dacă vrei să ajungi în partea de sus a topului global al producătorilor de smartphone, este obligatoriu să te impui și pe segmentul high-end. Ei bine, se pare că cei de la Huawei sunt destul de fideli acestei filosofii, iar modelul P9 este dovada cât se poate de clară că producătorul chinez știe să facă și telefoane de top. OK, unii cârcotași ar sări să combată și ar compara rapid Huawei P9 cu flagship-urile altor producători consacrați. Probabil că sunt unele diferențe, dar în mod clar ele se reflectă și la nivel de preț. Chiar și așa, aș spune eu, P9 se poate bate din multe puncte de vedere de la egal la egal cu marile rivale.

Aceasta este doar una dintre concluziile review-ului complet de Huawei P9, pe care vă recomand să îl citiți pentru mai multe argumente în favoarea acestui telefon.

Locul 2: HTC 10

Taiwanezii de la HTC știu să facă un smartphone de calitate iar HTC 10 este o dovadă în plus a acestui fapt. Vine să continue o linie mai veche, pornită cu One M7 și dusă mai departe cu brio de One M8 și One M9. Le-am avut pe toate și doar un posesor de HTC One din seria M poate să înțeleagă că designul și construcția unui astfel de terminal sunt de neconfundat. Carcasa metalică și liniile devenite amprentă a seriei sunt unul dintre principalele argumente ale acestui telefon.

Un altul este constituit de interfața software, poate cea mai reușită de pe zona de Android. Da, și aici este o apreciere ușor subiectivă, dar mie mi-a plăcut întotdeauna Sense-ul celor de la HTC.

HTC 10 a rezolvat și problemele de cameră și cele cu supraîncălzirea pe care le-au avut predecesorii săi, astfel încât, din punctul meu de vedere își merită din plin locul în acest top. Mai multe argumente în favoarea acestui smartphone gășiți în articolul realizat de Ionuț. De asemenea, dacă vreți să vedeți cum s-a comportat din punctul de vedere al performanțelor, în comparație cu alte flagship-uri ale altor producători de top, vă recomand materialul comprativ pe care MOBzine.ro l-a realizat.

Locul 1: Samsung Galaxy S7

Este terminalul care m-a determinat să opresc seria de HTC-uri și să îl folosesc din iulie încoace. Și nu regret alegerea făcută. Am preferat varianta cu ecran normal, nu curbat, încă nu mă împac cu marginile versiunii edge. A venit în urma unei oferte de fidelizarea din partea Vodafone și este un smartphone remarcabil, atât prin performanțele de care este capabil, cât mai ales prin calitatea fotografiilor pe care le realizează. Sunt printre acei mulți utilizatori de smartphone care folosește telefonul pentru a face poze cu el, iar calitatea acestora contează. Aici nu am nimic să îi reproșez lui Galaxy S7.

Consider că își merită din plin locul, iar în favoarea acestei alegeri vine și materialul de review de Galaxy S7 realizat de Ionuț pentru versiunea edge. La fel și testul comparativ amintit ceva mai sus.

La nivel personal, am două reproșuri să îi fac. Unul legat de senzorul pentru citirea amprentei digitale, care pare să funcționeze câteodată cu sincope (aici cele două telefoane Huawei prezente în top îi dau clasă) și unul legat de culoarea sa aurie (era singura opțiune disponibilă la Vodafone în momentul achiziției), pe care l-am rezolvat printr-o husă de protecție venită de la MobileDirect, partenerii noștri care au întotdeauna o varietate de soluții pentru orice terminal, precum și o gamă largă de accesorii și folii de protecție.

Mențiune specială: LG G5

Cu siguranță și-ar fi găsit loc în acest top, undeva în primele trei locuri, dar am spus la început că voi include aici doar telefoane pe care le-am utilizat cel puțin o săptămână. Cu LG G5 am petrecut cam două zile, suficiente cât să îmi dau seama că este un smartphone de excepție. Mi-a plăcut construcția sa, mi-a plăcut cum se ține în mână și mi-a plăcut mult calitatea fotografiilor pe care le face.

Am ales totuși să rămân consecvent și să îl menționez fără a-l include în top. Pentru mai multe argumente în favoarea acestui smartphone, vă recomand materialul realizat de Ionuț cu plusurile și minusurile lui LG G5.

Acestea au fost alegerile mele pentru 2016. Țineți cont de faptul că sunt păreri personale. Dacă aveți și alte telefoane Android cu care ați interacționat și care v-au făcut o impresie bună în anul care tocmai se încheie, m-aș bucura să le menționați aici.

7 COMENTARII

  1. Tot mai dese articolele de clickbait pe site-ul vostru. Ma asteptam sa vad o trecere mai serioasa peste peisajul Android din 2016 si nu trei paragrafe de justificari legate de parere personala si ca nu “ti-au trecut prin mana” produsele care conteaza cu adevarat.
    Ai dreptate doar cu un singur lucru – asta e (doar) parerea ta.

    • Din LG G5, HTC 10 sau Samsung Galaxy S7, nu conteaza cu adevarat niciunul?
      Da, este parerea mea, am spus-o in material de mai multe ori, tocmai ca sa nu iasa discutii. Cred ca am voie sa mi-o exprim…
      Clickbait? Serios? Chiar nu crezi ca ne iesea mai bine daca asta era intentia?

  2. Ciudat top fara Iphone 7 si S7 Edge dar si mai ciudat ca singurul telefon cu ecran de 5.5″ are considerat ca minus, dimensiunea ecranului. Ori poseta prea mica ori o inaltime sub 1.65 m te poate determina sa disconsideri dimensiunea de 5.5″ a ecranului. Ca sa nu vorbim de 5.7″ la S6 Plus sau de 6″ la Huawei Mate, 2 bijuterii de telefoane (ce-i drept din 2015 si 2016, dar vorbeam de dimensiunea ecranului).

    • Am crezut ca am spus prea des ca este o opinie personala, ca sunt telefoane Android si ca nu imi plac ecranele mai mari de 5,2 inchi. Dar se pare ca nu a fost suficient! Ai citit numai subtitlurile? Ce nu ai inteles din “opinie personala”, “telefoane Android” sau “telefoane care mi-au trecut prin mana”?
      Cat despre poseta si inaltime, nu ma chinui sa iti raspund, ti-ai aratat singur clasa…

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep