HomeFeaturedFocusJDI produce in serie un display LCD WQHD de 5 inchi

JDI produce in serie un display LCD WQHD de 5 inchi

În cazul în care nu vă mai amintiți, JDI este un joint venture la care au pus umărul (și tehnologia și finanțele) Sony, Hitachi și Toshiba, pentru a produce panel-uri căt mai eficiente și mai inovative. Ei bine, părțile implicate se laudă că au depășit faza de testare și au ajuns în producția de serie cu un panle LCD WQHD de 5 inchi, pe care avem toate șansele să îl vedem în telefoanele smart ce vor apărea pe piață în a doua parte a anului.

Ecranul vine cu o rezoluție de 1440 x 2560 pixeli care, la o diagonală de 5 inchi, oferă o densitate de peste 500 ppi. Dar oare este chiar atât de important din punct de vedere vizual, dincolo de specificațiile pe care le poate așterne pe hârtie un smartphone cu un astfel de display? Percepe ochiul uman această calitate? Vede diferența? Cred că inclusiv cei de la JDI și-au pus astfel problema, pentru că trec destul de repede peste rezoluție și densitate și ne anunță că ecranul are un consum de energie mai mic, datorat în parte și materialului din care este realizat panel-ul, un soi de polisilicon.

Cred că această realizare va cântări mai mult la nivel de marketing, mai ales în momentul în care va fi implementată în produse finite. Anumite specificații sunt ales doar pentru că sună bine pe hârtie, nu pentru că utilizatorul mediu chiar are nevoie de ele. Mă rog, este o părere personală emisă după ce am întâlnit în realitate acest lucru, chiar de mai multe ori.

via XperiaBlog

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep