HomeFeaturedFocusSony a prezentat oficial modelele Xperia XA1 si XA1 Ultra

Sony a prezentat oficial modelele Xperia XA1 si XA1 Ultra

La evenimentul de ieri din cadrul MWC-ului, Sony a prezentat pe lângă Xperia XZ Premium și Xperia XZs și două telefoane din gama XA, o gamă prin care Sony pune accentul pe zona de fotografie, care pot fi poziționate la limita de sus a categoriei mid-range. Cu Ultra intrând și în zona de phablet-uri, datorită dimensiunii generoase a display-ului. Și dacă tot l-am pomenit pe Xperia XA1 Ultra, haideți să începem cu el și mai ales cu specificațiile sale tehnice.

Un display IPS full HD (1080p) de 6 inchi ascunde în spatele său un chipset MediaTek MT6757 Helio P20 cu procesor octa-core de până la 2,3 GHz Cortex-A53 și GPU Mali-T880MP2, ajutat de o memorie RAM de 4 GB. Capacitatea internă de stocare poate fi de 32 sau de 64 GB. Odată cu camerele foto intrăm în zona argumentelor de vânzare cu care acest smartphone încearcă să își cucerească publicul. Camera principală are un senzor de 23 megapixeli (f/2.0, 24 mm, phase detection, laser autofocus, LED flash, 1/2.3″, face detection, HDR, panorama), în timp ce cea frontală are un senzor de 16 megapixeli (f/2.0, 23 mm, OIS, autofocus, 1/2.6″, LED flash dedicat) pentru selfie-uri fără cusur.

Un senzor pentru citirea amprentei digitale integrat în butonul lateral pentru power, un USB Type-C, un acumulator de 2700 mAh, care pare cam mic pentru dimensiunea telefonului, dar care este capabil de fast charging și un Android 7.0 Nougat sunt specificațiile tehnice care merită evidențiate.

Sony Xperia XA1 păstrează o mare parte din specificațiile tehnice ale fratelui său mai mare. Aceeași cameră foto principală de 23 de megapixeli, același chipset MediaTek Helio P20, o memorie RAM de 3 GB și o capacitate internă de stocare de 32 GB, însă un display de doar 5 inchi și rezoluție HD (720p). Un mid-range destinat pasionaților de fotografie, am putea să îl numim, mai ales dacă facem abstracție de camera foto frontală, care este de această dată de doar 8 megapixeli. Senzorul de amprentă este și el la locul lui, Android-ul este tot Nougat, conectorul este un microUSB clasic, iar acumulatorul are o capacitate de doar 2300 mAh.

Ambele telefoane vor deveni disponibile undeva în vară, inclusiv în Europa. Încă nu se cunosc detalii legate de prețul de comercializare.

via TheVerge

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep