HomeEvenimenteVa semnalez ca au pornit inscrierile pentru #INGLovesIT, un prim festival de...

Va semnalez ca au pornit inscrierile pentru #INGLovesIT, un prim festival de tehnologie cu acces gratuit (p)

Vreau să vă semnalez că de ieri s-au deschis înscrierile pentru primul festival de tehnologie #INGLovesIT din România, creat și susținut de către ING Software Development Center. Va avea loc pe 7 aprilie, la București la Deschis Gastrobar.

Ce înseamnă un festival de tehnologie?

Înseamnă o zi de conferințe cu prezentări axate pe patru direcții: Big Data, Microservices, Cyber Security și DevOps, urmată apoi de o petrecere și printre toate astea și multe elemente de fun (cum ar fi de exemplu Escape Room).

Iar în ziua de dinaintea conferinței, cei interesați pot să se înscrie și să participe la două workshop-uri:

Docker Security Workshop by Adrian Mouat (Container Solutions)

Se va putea învăța cum se poate securiza un sistem modern cu exemple de hacking și apoi paznic al sistemului – tutorialul este centrat pe Docker, dar informațiile primite vor putea fi aplicate pe orice alt sistem similar.

Machine learning without a PhD by Robert Saxby (Google)

Workshop-ul își propune să învețe participanții cum se poate construi și antrena o rețea neurală folosind TensorFlow.

Ambele sunt extrem de interesante.

 

Acum partea cea mai faină: accesul la eveniment și la workshop-uri este gratuit, bănuiesc că va fi totuși o restricție legată de numărul de persoane care pot să intre în locație – de asta vă spun să nu mai stați pe gânduri și să vă înregistrați rapid aici.

Festivalul abordează tehnologii și metodologii care dau direcția pe piața de IT&C. Alături de o serie de speakeri internaționali și reprezentanți ING, evenimentul explorează 4 marii domenii: Big Data, Microservices, Cyber Security și DevOps – direcții de importanță strategică pentru ING în procesul de digitalizare.

Simon Brown (autorul Coding the Architecture), Robert Saxby (Google), Johan Kestens (ING), Mandi Walls (Chef), Chris Buyataert (Inuits) și Jörg Schad (Mesosphere) sunt câțiva dintre speakerii care au confirmat prezența la eveniment.

„Înființarea hub-ului de dezvoltare software în România reprezintă un vot de încredere din partea grupului ING pentru programatorii români; prin urmare, ne dorim să contribuim la dezvoltarea pieței și experților IT din România și să îi ajutăm să fie cu un pas înainte. Nu căutăm doar să dezvoltăm aplicații pentru grupul ING, ci și să aducem valoare pe piața locală, iar acest tip de evenimente reprezintă experiențe de învățare menite să stimuleze schimbul de conținut valoros pentru experții din România”, a declarat Marian Ion, CEO ING Software Development Center.

Evenimentul va pune în discuție implementarea metodologiilor DevOps și Agile, una dintre prioritățile grupului ING, aflat în proces de tranziție DevOps a departamentelor IT la nivel global. Astfel, ING realizează una dintre cele mai mari implementări DevOps și Agile la nivel mondial. În România, ING Software Development Center funcționează exclusiv după principiile DevOps și Agile, aceste metodologii fiind implementate în companii precum Netflix si Spotify.

Mai multe detalii și informații despre înscriere se găsesc aici.

Sper să ne vedem acolo.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep