HomeChestii VerziIncepe distractia si la Apple: 600+ angajati vor fi concediati

Incepe distractia si la Apple: 600+ angajati vor fi concediati

Văd că și Apple începe să dea oameni afară, e drept din divizia de mașini electrice, care pare să fie un eșec răsunător.
Văd că și Apple începe să dea oameni afară, e drept din divizia de mașini electrice, care pare să fie un eșec răsunător.
Imagine generată cu Bing Image Creator AI.

Apple a trebuit să facă formalitățile necesare pentru a putea concedia peste 600 de angajați, cel mia probabil din divizia de mașini electrice, despre care știm că … nu se mai întâmplă nimic. Ceea ce fanboys deja ridicau în slăvi ca un mare succes, s-a dovedit a fi un eșec maxim și prin urmare Apple concediază echipa de acolo. Majoritatea sunt din zona Santa Clara, California lucru care a alimentat ideea că vorbim de angajații ce au lucrat în proiectul mașinii electrice – până acum nu există confirmare oficială din partea Apple despre așa ceva.

Ce știm este că în luna martie Apple i-a anunțat pe cei aproape 2000 de angajați ai proiectului Apple Car că acesta se închide și că oamenii vor fi mutați în alte departamente – cel care are nevoie de cei mai mulți ingineri este AI-ul, de sub John Giannandrea.

Vă dați seama că programatorii se vor putea muta ușor, însă tehnicienii cu experiență în zona auto și electronică au cam puține șanse să își găsească de muncă în celelalte departamente Apple. Cred totuși că partea bună pentru ei este că Elon Musk vede ce se întâmplă pe acolo și e foarte posibil să îi angajeze (sau să îi reangajeze) pe unii dintre ei.

Pe de altă parte, se pare că și departamentul din zona display-urilor microLED va fi desființat, poate că unele concedieri vin și din zona aia.

E păcat, până acum Apple era singura companie din tech care încă nu apelase la concedieri masive. Sper să nu fie încă un semn că industria se duce și mai în jos …

via mr

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep