HomeMobileAndroidPrimele impresii despre noul flagship Huawei P10

Primele impresii despre noul flagship Huawei P10

DSC_6126

La numai câteva zile de la prezentarea oficială de la Mobile World Congress 2017 de la Barcelona, un sample al noului Huawei P10 a ajuns la noi, iar după ce l-am butonat puțin (cât să ne acomodăm cu el) putem să vă spunem primele impresii. Care sunt pozitive.

Întâlnirea cu noul flagship Huawei este de la început interesantă: cutia ne rezervă o surpriză, deschizându-se într-un mod inedit. Pe principiul că mai întâi gândim și pe urmă folosim forța, fiți atenți când veți deschide cutia!

WP_20170311_20_54_19_Rich_LI

Înăuntru descoperim un smartphone foarte subțire – grosimea sa este de doar 7 mm, având 145.3 x 69.3 și cântărind doar 145 de grame. Recunosc că în comparație cu HTC 10 sau Lumia 950 XL este chiar mic și aproape că nu îl simți în buzunar. Am avut chiar senzația ciudată că nu îl pot ține în mână așa cum trebuie.

Huawei P10 are un display cu diagonala de 5,1 inci, IPS-NEO LCD, cu unghiuri bune și din câte am putut vedea până acum, are și culori bine definite. Rezoluția îl trage însă în jos, doar 1080 x 1920 pixeli. Te deranjează un pic doar atunci când vii de la smartphone-uri cu rezoluție mare (în cazul meu atât HTC 10 cât și Lumia 950 XL au rezoluții mai mari – 1440 x 2560) și nu e o problemă majoră, însă vorbind de un flagship din 2017, rezoluția putea să fie mai mare.

Dacă nu ai fâcut asta până acum, din momentul în care îl pornești, Huawei P10 începe să îți placă. Îl ții foarte ușor în mână, culorile display-ului sunt plăcute, viteza de reacție e foarte bună. Unii vor aprecia chiar și strădania Huawei de a oferi un design al shell-ului Android foarte apropiat de cel iOS.

DSC_6135DSC_6137

Pentru că sunt obișnuit cu un Android 7 Nougat simplu, optimizat pentru viteză (de asta am ales să pun ROM-uri personalizate pe S7 edge și HTC 10), nu prea mi-a plăcut shell-ul EMUI 5.0 așa că l-am schimbat rapid cu un Pixel Launcher și nici nu a fost nevoie să instalez Google Assistant, el fiind deja prezent pe smartphone. Am adăugat doar un pachet de teme pentru fundal și am personalizat interfața după cum am avut nevoie. Numai că aplicațiile standard de Dialer, Messaging, Contacte au rămas cele ale Huawei.

SFAT: Dacă vreți să schimbați shell-ul clasic EMUI de pe Huawei P10, după ce ați instalat ceea ce vă trebuie (din Store sau din surse terțe – NU recomand această din urmă cale) trebuie să mergeți în Settings, Apps, Settings din nou și apoi de sub Default Apps, Default Apps settings alegeți ce vreți pentru Launcher.

P10 nu are butoane de control hardware, doar senzorul de amprentă care inițial nu este configurat să joace rolul și butonului Home. Îți ia ceva până te acomodezi cu ideea de a nu-l folosi pentru Home. Inițial am ales să activez și această funcție, numai că în aplicații e mai greu să navighezi doar cu swype-ul pe el, așa că am renunțat și merg cu butoanele software de navigare.

DSC_6134

Nu e absolut nicio problemă, Android 7 Nougat descurcându-se destul de bine. În atare condiții e normal să te întrebi de ce s-a irosit spațiul de sub ecran doar pentru senzorul de amprentă.

La nivel de aspect, Huawei P10 are un aspect plăcut, foarte familiar. Îl citez pe un coleg de al meu care, după ce l-a scos din cutie, a remarcat simplu ”Arată bine, e închegat, solid. Nu mă așteptam ca Huawei să facă așa ceva”. Marginile rotunjite, combinația de metal și sticlă îl fac elegant. Și reiterez, e și foarte ușor.

Așa că la nivel de design, Huawei a făcut o treabă foarte bună cu noul P10.

DSC_6133DSC_6132

Am dat drumul și la difuzor, sunetul este clar, cu un nivel suficient de bun.

Pentru că am ghinionul ca în Brașov să avem o vreme ploioasă în aceste zile, nu m-am putut bucura până acum de camera cu sistem dual (20 MP plus 12 MP) cu lentile Leica. Sper să iasă soarele cât mai repede și să pot să vin cu o colecție de poze care să ne arate cât de bun este sistemul foto.

DSC_6145

La nivel de autonomie lucrurile îmi sunt încă neclare: bateria de 3200 mAh pare suficient de mare ca să facă față suficient de bine configurației hardware. Fără Power Saver activ, cu folosire normală, mai mult pe WiFi în 10 ore am consumat 70%.

În zilele următoare o să văd cum merge și cu Power Saver activ și revin cu detalii.

Și un ultim detaliu: primul benchmark în AnTuTu dă 122353 puncte pentru Huawei P10, iar Quadrant Standard 37931 puncte. Sunt valori bunicele pentru cei ce vor să facă comparații, adică situează Huawei P10 la nivelul performanței medii ale HTC 10 sau S7 edge.

 

Cam atât pentru moment.

Apropo, sunt chestii pe care vreți neapărat să le știți despre el?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep