HomeFeaturedFocusAdio, Vertu! S-a schimbat din nou proprietarul!

Adio, Vertu! S-a schimbat din nou proprietarul!

Compania înființată în 1998 în Marea Britanie de către Nokia, special pentru linia de produse de lux din zona de telefonie mobilă care îi și poartă numele, Vertu, pare să nu își mai găsească direcția. Și spun asta nu doar din perspectivă financiară, acolo unde rezultatele sunt dezastruoase ci și din punctul de vedere al proprietarului. După ce Nokia a vândut Vertu către un fond de investiții numit EQT, în 2012, pentru o valoare de aproape 215 milioane de dolari (contra a 90% din acțiunile companiei), au urmat trei ani de declin, care au culminat cu vinderea către Godin Holdings, o compania din Hong Kong, în 2015.

La nici doi ani distanță, Godin Holdings vinde Vertu către un controversat om de afaceri din Turcia (care trăiește în exil și încearcă să obțină azil politic în Franța) pentru aproximativ 61 milioane de dolari. Asta arată cam cât de mult s-a degradat acest brand, asta fără să mai punem la socoteală pierderile imense înregistrate numai în 2016. Sincer cred că soarta Vertu a cam fost pecetluită și că această manevră este doar una menită să spele niște bani. Pentru că sincer nu pot să înțeleg cam cum poate salva această companie și acest nume un individ care s-a judecat în trecutul său cu Nokia și Motorola (prin intermediul companiilor pe care le deține), care este ezilat din țara sa pentru un conflict de opinii cu Recep Erdogan (bine, asta nu este deloc greu) și al cărui frate s-a pus rău cu președintele Donald Trump pentru că a fost implicat într-o tranzacție dubioasă cu un spațiu din Trump Tower.

Am senzația că soarta Vertu este una reprezentativă pentru această piață a produselor așa zise de lux. Nu mai este suficient în ziua de azi să vinzi doar un nume, să pretinzi o grămadă de bani fără să oferi un produs actual. Consumatorii sunt tot mai atenți și mai educați, mai ales în zona asta a telefoniei mobile. Și tot mai greu de prostit. Da, încă mai există snobi și în materie de smartphone, am văzut că și Louis Vuitton încearcă să targeteze acest segment, dar și ăștia au început să deschidă puțin ochii.

Adio, Vertu!

via Telegraph

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep