HomeFeaturedFocusAcum incep sa explodeze si dispozitivele wearable

Acum incep sa explodeze si dispozitivele wearable

fitbitflex

Și din păcate se pare că produsele Fitbit sunt cele care intră în caz nefericit. Citeam că o doamnă pe numele Dina Mitchel suține că dispozitivul wearable pe care îl purta (adică un Fitbit Flex 2) ar fi explodat, cauzându-i arsuri de gradul doi pe mână. Ca utilizator de smart watch (Vector) și dispozitiv wearable (Fitbit Charge HR) informația asta nu îmi pică deloc bine – dacă ideea că smartphone-ul poate să explodeze e deja cunoscută (problemele Note 7 fiind mai mult decât elocvente), o brățară sau un ceas (aparat pe care îl porți mai mereu) explozive te cam pun pe gânduri.

În momentul de față toate gadget-urile folosesc baterii reîncărcabile bazate pe Litiu și ele pot să explodeze oricând (mai ales în timpul verii când temperatura de utilizare crește semnificativ) fără niciun fel de avertisment.

Doamna Mitchel, a cărei presupusă rană e în poza de mai jos, a pățit-o folosind brățara de fitness în condiții normale.

Fitbit-Flex-2-burn

Chiar dacă Fitbit nu a mai avut astfel de incidente, faptul că măcar unul a apărut ne trezește puțin la realitate – oricare gadget pe care îl avem și îl folosim, poate avea aceiași soartă.

Prin urmare nu ar fi rău să începem să fim mai atenți cu ele, mai ales la procesul de încărcare.

Fitbit investighează deja cazul, fără niciun fel de comentariu (deocamdată) pe marginea lui.

Ideea e simplă: dacă aveți și folosiți gadget-uri wearable, poate că nu ar fi rău să urmăriți mai atent modul în care se încălzesc și starea în care se află.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep