HomeFeaturedFocusApple si Foxconn oferteaza impreuna pentru divizia de chip-uri de memorie a...

Apple si Foxconn oferteaza impreuna pentru divizia de chip-uri de memorie a Toshiba

Este vorba despre cea de-a doua forță de pe piața globală de chip-uri de memorie, după Samsung, așa că nu ar trebui să ne mire deloc interesul celor de la Apple, care par aici mai degrabă susținătorii efortului celor de la Foxconn de a pune mâna pe divizia de chip-uri de memorie a Toshiba. Spun asta pentru că grosul sumei se pare că a fost licitat de Foxconn, care, spun unele surse, a pus pe masă nu mai puțin de 18 miliarde de dolari. Se pare însă că autoritățile nipone nu sunt de acord cu înstrăinarea totală a acestui business strategic pentru economia țării, astfel încât, de voie, de nevoie, Toshiba va păstra o felie din companie.

Apple s-a arătat dispusă să pună și ea câteva miliarde de dolari pentru o parte din acțiuni, în încercarea de a oferi mai multă credibilitate intenției celor de la Foxconn. Cele două companii au o relație extrem de solidă, Foxconn fiind practic compania care asamblează iPhone și iPad. Planurile lor pot fi date peste cap însă de Western Digital, companie ce afirmă că are un contract cu Toshiba prin care are exclusivitate la orice intenție de vânzare a acestora din urmă.

Rămâne de văzut cât de serios este acest contract cu care Western Digital încearcă să încurce planurile Apple și Foxconn și mai ales cât de mult se vor liniști autoritățile din Japonia odată cu intrarea Apple în ecuație.

via Reuters

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep