HomeFeaturedFocusAtentie: un nou bug in motorul de afisare a subtitrarilor permite infectia...

Atentie: un nou bug in motorul de afisare a subtitrarilor permite infectia de la distanta

Dacă vă numărați printre cei cărora le place să urmărească filme și seriale pe calculatorul de acasă, atunci trebuie să fiți foarte atenți ce subtitrări folosiți și de unde le descărcați pentru că s-a descoperit o vulnerabilitate care permite infectarea de la distanță.

Cu atât mai mult dacă folosiți VLC, Kodi (XBMC), Popcorn Time sau Stremio pentru redarea de conținut video cu subtitrare. Aceste player-e sunt vulnerabile și dacă ajungeți să încărcați o subtitrare special modificată pentru a permite un atac, vă veți trezi că atacatorul vă controlează sistemul de la distanță.

Informația a fost dezvăluită săptămâna trecută de către compania Check Point. Avem chiar și un material video în care putem vedea cât de simplu este un astfel de atac pe playerul Popcorn Time:

Ce puteți face ca să vă protejați? Să faceți rapid update la player-ele multimedia pe care le folosiți – orice versiune apărută după data de 23 mai ar trebui să nu mai aibă această vulnerabilitate.

Dacă este să ne luăm după numărul de descărcări ale player-elor multimedia amintite, peste 200 de milioane de utilizatori sunt vizați de atac (170 de milioane de descărcări are VLC, iar Kodi este folosit de peste 40 de milioane de utilizatori în fiecare lună).

Nu fiți și voi printre cei vizați. Faceți rapid update-ul la player, mai ales că este posibil ca și alte soluții de redare video cu suport pentru subtitrare să fie vulnerabile.

 

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep