HomeFeaturedFocusEssential Home, surpriza placuta din partea lui Andy Rubin

Essential Home, surpriza placuta din partea lui Andy Rubin

Cum din punctul multora de vedere prezentarea oficială a telefonului realizat de Andy Rubin a fost dezamăgitoare și așteptările legate de Essential Phone s-au dovedit a fi prea mari, cred că nu greșesc când spun că surpriza plăcută legată de evenimentul tinerei companii a fost reprezentată de Essential Home, asistentul digital care vine să concureze cu Amazon Echo și Google Home. Este acel mic hardware care îți permite să efectuezi comenzi vocale și să pui întrebări, la care în mod evident vei primi și un răspuns.

Ceea ce diferențiază Essential Home de competitorii săi este prezența unui display circular care permite și controlul (fără a mai fi nevoie de comenzi vocale) dar care arată și evoluția sarcinii trasate și care poate afișa anumite notificări pentru a fi consultate și după momentul alertei vocale.

Al doilea mare diferențiator este abilitatea de a interacționa cu toate dispozitivele smart din locuință, de la echipamente electronice și electrocasnice, până la utilități. Totul prin intermediul unui sistem de operare dedicat, numit Ambient OS, care poate aplica comenzile vocale către echipamentele amintite mai devreme. Poate că în acest sistem de operare inedit vom vedea o parte din sclipirea lui Rubin, cel care este considerat de mulți părintele Android-ului.

Din păcate deocamdată această posibilitate de interconectare cu alte echipamente smart este pur teoretică, nu s-a demonstrat nimic la modul real. E drept că lucrurile sunt încă în faza de dezvoltare, tocmai de aceea un SDK pentru Ambient OS va fi pus la dispoziția developer-ilor de aplicații, însă în rest este o liniște deplină. Nici măcar detalii de natură comercială, referitoare la preț sau la un termen de disponibilitate nu au fost atinse. Asta strică puțin din impresia lăsată de anunțul acestui produs promițător.

Și ca lucrurile să fie și mai nasoale la debut, produsul se împiedică de o companie producătoare de mobilă care poartă același nume și care pare mult mai bine indexată în Google. Deocamdată!

via Essential

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep