HomeEvenimenteBUILDMicrosoft ne prezinta “Microsoft Fluent Design System”, ceea ce inainte era project...

Microsoft ne prezinta “Microsoft Fluent Design System”, ceea ce inainte era project NEON

dev-day-project-neon-800x450

De azi proiectul NEON al Microsoft a devenit oficial Microsoft Fluent Design System și aduce un nou aspect pentru ferestrele din Windows 10, cu translucență și animații. Dacă vreți, e un fel de revenire la animațiile și transparența din Windows Vista, asta după ce live tile-urile și interfața UWP (METRO) pare să nu fi ajuns acolo unde trebuie.

“Microsoft Design Language” a fost de fapt METRO, iar noul Microsoft Fluent Design System poate să fie identificat cu MDL2 sau NEON. În final nici nu contează exact care e numele, important este ce aduce.

După cum vedeți și în imaginea de mai sus, aduce noi elemente de transparență și animații pentru ferestrele din Windows 10 Fall Creators Update. Acestea vor putea fi folosite pe orice fel de interfață Windows 10, de la telefoane, tablete, PC-uri, consola de jocuri etc.

Fluent se identifică prin cinci elemente: ușurință, adâncime, mișcare, scalabilitate și aranjare coerentă. În engleză avem ”light, depth, motion, material și scale”.

w10_3

Vorbim despre o interfață clară, care nu îngreunează lucrul (light), unde obiectele sunt mai ușor de identificat (depth), la fel și relațiile dintre ele (motion), iar aranjarea este optimizată pentru ocuparea eficientă a spațiului (material). Pentru ca toate acestea să poată fi folosite pe orice tip de interfață, de la ecranul unui telefon la TV-ul folosit pentru consola Xbox.

Iar acum Microsoft promite să ofere mai mult suport dezvoltatorilor, cu sfaturi clare și standarde legate de construcția aplicațiilor cu design Fluent.

În mod cert nu arată rău. O să vedem dacă va și prinde, mai ales că Fluent nu va veni decât cu Creators Fall Update.

Până atunci, haideți să vedem prezentarea Microsoft pentru Fluent:

Puteți afla mai multe despre Microsoft Fluent Design aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep