AcasăFeaturedFocusNU deschideti atasamente Google Docs daca nu asteptati asa ceva!

NU deschideti atasamente Google Docs daca nu asteptati asa ceva!

warning_google

Atenție mare la mesajele pe care le primiți pe GMAIL și care vă invită să deschideți documente partajate prin Google Docs, mai ales dacă nu așteptați așa ceva. Ștergeți-l ca să scăpați rapid de probleme.

În principiu cam orice email primit pe GMAIL care are în titlu “has shared a document on Google Docs with you.” pentru că de fapt e un vierme. Cine deschide link-ul va fi rugat să accepte Google Docs would like to read, send and delete emails, as well access to your contacts,iar dacă răspundeți afirmativ tocmai ați dat acces hackerilor la contul vostru de GMAIL cu tot cu contacte și agendă, fără să fie nevoie să le dați și parola.

În momentul de față viermele își cam face de cap, cu toate că Google a anunțat că a introdus filtre de blocare în Inbox-uri. O fereastră ca cea de mai jos e semnul că sunteți foarte aproape să faceți o greșeală majoră dând atacatorilor acces benevol la contul vostru. Imediat adresa de contacte va fi folosită să trimită mai departe mesajul cu pricina.

google-docs-oauth-phishing

Problema importantă este că având acces la email, cel ce a pornit atacul poate să reseteze ușor parolele celorlalte servicii pe care le mai folosiți prin internet și nu cred că vreți asta.

Dacă din greșeală ați fost înșelați și ați căzut pradă acestui atac, puteți să faceți totuși ceva: să blocați accesul.

  1. Mergeți în Gmail pe https://myaccount.google.com și conectați-vă.
  2. Apoi Security and Connected Apps.
  3. Căutați “Google Docs” și apoi ștergeți Remove it. Nu este de Google Docs, ci doar înșelăciunea de care vorbeam mai sus.

Baftă!

Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Windows Insider MVP (https://insider.windows.com/en-us/MVPs/ionut-balan/) & gadget enthusiast. Security addict. IT industry analyst. Reviewer for Windows Phone & Android devices. Fan of Ubuntu and Windows 10.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recomandari

MobileDirect.ro