HomeFeaturedFocusSamsung a primit aprobare sa testeze vehicule autonome pe drumurile publice

Samsung a primit aprobare sa testeze vehicule autonome pe drumurile publice

Entuziaștii să nu se aprindă foarte tare, asta nu înseamnă că gigantul coreean se apucă de producția unui vehicul autonom (care se poate deplasa fără intervenția unui șofer). De altfel, oficialii companiei au dezmințit zvonul conform căruia Samsung va dezvolta vreun astfel de proiect. Însă autorizația pe care au obținut-o de la instituțiile abilitate din țara de origine (Coreea de Sud), pentru a putea testa un vehicul autonom pe drumurile publice din această țară, le servește celor de la Samsung pentru a putea verifica și îmbunătăți tehnologiile software și senzorii necesari unui astfel de vehicul. Samsung vrea să devină un furnizor important și în această industrie și are toate șansele să o facă.

“Samsung Electronics plans to develop top-of-the-line sensors and computer modules backed by artificial intelligence and the deep-learning technologies to improve cars’ self-driving capabilities even in challenging weather conditions,” a fost declarația oficială legată de acest subiect. Declarație care spune foarte multe.

Intenții similare au și cei de la Google sau Apple, care testează deja vehicule similare, fără intenția de a produce în mod direct un vehicul autonom propriu. În acest scop, Samsung folosește un vehicul Hyundai, prevăzut cu senzori și camere video, care fusese testat până la momentul primirii acestei autorizații pe un circuit de curse privat, transformat astfel încât să imite un mediu urban.

via SamMobile

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep