HomeFeaturedFocusSe incinge lupta pentru suprematia in topul global al producatorilor de smartphone

Se incinge lupta pentru suprematia in topul global al producatorilor de smartphone

Conform ultimului studiu de piață realizat de Gartner, ale cărui rezultate au fost făcute publice recent, lucrurile încep să devină tot mai interesante în topul global al producătorilor de smartphone. În ciuda faptului că Samsung și Apple și-au păstrat cele două locuri fruntașe, au pierdut cotă de piață și au permis urmăritorilor să se apropie. Și cred că această dinamică va continua. Este interesant faptul că Huawei a câștigat cotă de piață și s-a apropiat oarecum de locul doi. Nu cred că cei de la Apple sunt emoționați, ei știu să scoată profit maxim din vânzarea de telefoane și nu numai (și până la urmă profitul este mai important decât numărul de unități vândute), dar parcă totuși ar fi o lovitură să fie depășiți, în condițiile în care la un moment dat au împărțit coroana, cel puțin după unele companii de analiză, cu coreenii de la Samsung.

În primul trimestru al anului Samsung a ajuns la 20,7% cotă de piață, de la 23,3% în aceeași perioadă a anului trecut, Apple a ajuns la 13,7% (de la 14,8%), iar Huawei s-a apropiat, crescând la 9% de la 8,3%. Și mai interesant este însă ceea ce s-a întâmplat mai jos, acolo unde Oppo a avut o creștere de 94,6% și a ajuns, cu 8,1% cotă de piață, să amenințe serios poziția a treia, cea deținută de Huawei. Spun cei de la Gartner că 250.000 de unități le-au lipsit celor de la Oppo pentru a egala Huawei-ul.

Cred eu că lucrurile vor deveni și mai interesante și aștept cu nerăbdare să văd rezultatele pe al doilea trimestru al anului, pentru că multe flagship-uri și-au intrat în rol.

La nivel de sistem de operare, iOS-ul a mai recuperat timid în fața Android-ului.

via Gartner

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep