HomeFeaturedFocusSteve Wozniak crede ca nu Apple, ci Tesla va furniza viitoarele inovatii...

Steve Wozniak crede ca nu Apple, ci Tesla va furniza viitoarele inovatii majore in materie de tehnologie

Sună destul de ciudat o asemenea afirmație, atunci când ea vine de la unul dintre fondatorii Apple! Pe de altă parte, să nu uităm cum a ieșit Steve Wozniak din Apple și nici faptul că de mai multe ori s-a poziționat critic în fața politicilor companiei din Cupertino. Așa că nu surprinde pe foarte multă lume faptul că el consideră că Apple a depășit de mult statutul de companie revoluționară, care să aducă inovații majore în lumea tehnologiei, tocmai datorită faptului că a crescut foarte mult. În același timp, crede că persoane ca Elon Musk, fondatorul și CEO-ul Tesla Motors, sunt capabile să genereze idei revoluționare, tocmai datorită entuziasmului și implicării personale în proiectele pe care le dezvoltă.

“Look at the companies like Google and Facebook and Apple and Microsoft that changed the world – and Tesla included. They usually came from young people. They didn’t spring out of big businesses.”

Dincolo de teoria conform căreia, de la o dimensiune în sus, unei companii îi va fi foarte greu să revoluționeze, Wozniak merge și pe ideea că implicarea personală în proiectele companiei pe care ai fondat-o și pe care o crești, este una dintre rețetele succesului.

“When things come from yourself, knowing what you’d like very much and being in control of it […] that’s when you get the best products.”

Deși părerea sa poate fi subiectivă, mie mi se pare că Wozniak spune destul de clar că perioada în care Steve Jobs avea frâiele Apple în mână a fost cea mai benefică din punctul de vedere al inovației și al revoluției tehnologice. Un lucru destul de evident, însă care capătă o altfel de greutate când vine de la Wozniak, care a avut de luptat cu încăpățânarea lui Jobs și care a sfârșit prin a fi îndepărtat din companie de către acesta.

Întreg interviul lui Steve Wozniak poate fi urmărit la link-ul sursă.

via Bloomberg

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep