HomeMobileAndroidVideo: cat de usor se poate ocoli autentificarea bazata pe Iris de...

Video: cat de usor se poate ocoli autentificarea bazata pe Iris de pe Samsung Galaxy S8

s8_iris

Una din functiile cele ma interesante de pe Samsung Galaxy S8 este fara indoiala scanner-ul de Iris ce permite o autentificare biometrica mult mai facila decat cea cu amprenta. Prin aceasta functie e posibil ca smartphone-ul sa fie deblocat rapid si autnentificarea pe anumite site-uri sa se intample instant.

Doar ca aceasta solutie de autentificare nu este deloc impenetrabila asa cum se credea. Membrii grupului Chaos Computer Club (din Germania) au reusit sa sparga protectia folosind o camera, o imprimanta si o pereche de lentile de contact.

Vedeti mai jos cum:

Procesul este extrem de simplu: folosind o camera Sony s-a facut o poza a subiectului cu setarile de noapte active. Urmatorul pas a fost sa se tipareasca o replica a pozei facute cu setarile de noapte, peste care au aplicat un set de lentile de contact. Cand a fost pusa la incercare, functia de autentificare prin IRIS a putut fi pacalita instant. Trebuie stiut si ca germanii de la CCC nu sunt la prima isprava de acest gen in care reusesc sa pacaleasca sistemele de autentificare biometrica, ei au mai reusit printr-o metoda similara sa treaca de autentificarea prin amprenta. Asa ca daca va bazati exclusiv pe autentificarea biometrica (IRIS si/sau amprenta) poate ar fi mai bine sa va mai ganditi daca vreti sa faceti asta in continuare …

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep