HomeCloud & MobilityOffice 2016 Preview ajunge in Windows Store

Office 2016 Preview ajunge in Windows Store

office

Odată cu disponibilitatea primelor sisteme cu Windows 10 S Microsoft a publicat în Windows Store și primele versiuni Preview de Office 2016, incluzând aici Word, PowerPoint, Excel și Outlook. Așa e posibil ca toți utilizatorii de Windows 10 S să poată beneficia de suita completă Office – reamintesc că Windows 10 S e varianta de Windows 10 Pro care permite rularea doar a aplicațiilor UWP, descărcate din Windows Store.

Cu aducerea suitei Office în Store Microsoft se asigură că ia un avans considerabil în fața sistemelor Chromebook cu Chrome OS, unde funcționează doar suita Office Online, respectiv Google Docs.

Primul sistem cu Windows 10 S este Surface Laptop, prezentat de Microsoft luna trecută, care acum poate funcționa și cu suita Office, descărcată direct din Windows Store și nu instalată prin kit-urile clasice. Office 2016 din Windows Store e posibil datorită portării cu ajutorul Desktop Bridge (Project Centennial) și ne arată că e posibil ca aplicații clasice Win32 să poată fi folosite în context UWP. E o invitație pentru ceilalți dezvoltatori de aplicații să își porteze produsele pe UWP – știm deja că Apple a anunțat că va veni și iTunes.

Există însă o restricție: aplicațiile Office 2016 din Windows Store, diferite de versiunile Mobile de Word, Excel, PowerPoint vor funcționa doar cu abonamente Office 365 Personal și Home bundles. (Office 365 for Education Plus și Office 365 Education E5 vor veni în curând, iar Office 365 for business va putea fi folosit din 2018.)

În timp și alte aplicații din suita Office 2016 vor ajunge în Store – sunt în plan Access, OneNote și Publisher 2016.

Cine vrea poate să descarce versiunile Office 365 Personal (preview) din Windows Store, cu condiția să aveți un cont setat pe SUA. Din România nu am putut încă să le descarc.

Vestea disponibilității Office 2016 în Windows Store și posibilitatea instalării ca și aplicații UWP e un pas important spre impunerea Windows 10 S ca și sistem de operare, mai ales că în toamnă așteptăm vești despre laptop-urile și tabletele ARM capabile să funcționeze cu Windows 10 S.

via MS

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep