HomeFeaturedFocusPatch tuesday de iunie include si remedii pentru Windows XP!

Patch tuesday de iunie include si remedii pentru Windows XP!

surface-book-xp

La aproape trei ani de când a renunțat oficial la suportul pentru Windows XP Microsoft recidivează și lansează din nou patch-uri de securitate pentru acest sistem de operare, alături de cele pentru Windows 7,8 și 10. ”Abaterea” se datorează problemelor majore generate de atacul WannaCry în contextul în care pe piață există încă multe sisteme (undele intre ele folosite în instituții guvernamentale) cu Windows XP.

După cum știți, în a doua marți din fiecare lună Microsoft lansează pachetele periodice de update-uri, în marea lor majoritate cu fix-uri pentru problemele de securitate raportate în luna precedentă. În iunie avem KB4022725, KB4022405 alături de patch-ul pentru Flash Player KB4022730.

image

Explicația pentru care Microsoft ”ține” încă în viață XP cu aceste update-uri este legată de faptul că mai sunt instituții guvernamentale ce au Windows XP și acestea ar fi ținte sigure pentru atacuri cibernetice țintite.

Eu unul nu sunt de acord cu această politică – dacă s-a spus că se renunță la suport, să se renunțe. Pentru că oferirea ”din când în când” a unor patch-uri după perioada în care s-a oferit suport oficial nu face decât să slăbească încrederea utilizatorilor de Windows care (unii poate din aceste motive) au făcut trecerea la versiuni mai noi.

Dincolo de asta, sper că voi nu mai folosiți Windows XP – sunt o grămadă de alte sisteme de operare mai moderne cu care puteți înlocui anticul XP – iar dacă sunteți încă pe Windows, aplicați rapid patch-urile lansate ieri ca să vă reparați problemele (cunoscute) de securitate.

Nu uitați: START, search și apoi Windows Update. Verificați disponibilitatea pachetelor de update și apoi instalați-le!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep