HomeCloud & MobilityOptiunea OneDrive Files On-Demand disponibila acum utilizatorilor din programul Windows Insider

Optiunea OneDrive Files On-Demand disponibila acum utilizatorilor din programul Windows Insider

ondemand

Prezentată de Joe Belfiore la BUILD 2017, opțiunea OneDrive Files On-Demand, ce permite utilizatorilor să acceseze fișiere din cloud ca și cum ar fi stocate local, e acum disponibilă utilizatorilor din programul Windows Insider ce au instalat build-ul Windows 10 Insider Preview 16215 și instalează noul client de OneDrive de aici.

Cu Files On-Demand toate fișierele din cloud pot fi accesate și folosite ca și cum ar fi stocate local (cu condiția să existe conexiune către cloud) fără a ave dezavantajul ocupării spațiului de pe dispozitivul folosit. Cine instalează și activează opțiunea va putea deschide fișiere din cloud (via File Explorer) din orice aplicație UWP descărcată din Windows Store, de pe orice sistem Windows 10 cu Insider Preview build 16215.

Există trei tipuri de icon-uri asociate fișierelor OneDrive On-Demand: always available, online și local.

364669b0833d76e9a4054d1cdc3d3160cd6308d9fd0c37adbc122327bda2585a67ddc9f4270312919d95324b27249aed

Asta înseamnă că în funcție de icon-ul asociate fișierelor pe care le aveți legate/stocate în OneDrive veți putea ști care este și locația lor efectivă: primul vă indică faptul că fișierul este mereu disponibil local, ocupând spațiu pe dispozitiv, al doilea că fișierul este în cloud și poate fi accesat, fiind descărcat doar la momentul accesării, nu ocupă spațiu local, al treilea că fișierul este disponibil local, oricând.

Se poate trece ușor de la o stare la alta, prin clic dreapta pe fișier și alegerea opțiunii de download sau ”free up space”.

Pentru conceptul always on funcția OneDrive FIles On-Demand e un mare pas înainte, iar în situația în care este folosită cu un abonament Office 365 care oferă 1TB spațiu de stocare în cloud, multe din problemele legate de spațiu de pe dispozitivele curente pot să fie rezolvate.

Deocamdată opțiunea e încă în fază de testare, dacă vă interesează să vedeți cum merge trebuie să vă înrolați în programul Insider Preview, să vă instalați build-ul 16215 de Windows 10 și să activați OneDrive Files On-Demand.

Sună bine!

Mai multe detalii găsiți aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep