HomeFeaturedFocusSi totusi, care browser e cel mai prietenos cu bateria laptop-ului? Unii...

Si totusi, care browser e cel mai prietenos cu bateria laptop-ului? Unii zic Edge, altii Chrome

intro

Unul din principalele argumente folosite de Microsoft ca să îmbie utilizatorii către browser-ul Edge este că acesta este foarte prietenos cu bateria unui laptop, lucru de care Chrome nu ar fi capabil. Din experiența mea de până acum dau dreptate Microsoft: cu Edge am autonomie mai mare pe MacBook Air decât am cu Chrome. Testat de mine, în scenariul de lucru zilnic.

Cu toate astea lucrurile s-ar putea să nu stea la fel pentru oricine. Asta e motivul pentru care un YouTuber s-a gândit că ar fi frumos să facă un alt test de baterie în care să pună cap la cap Edge, Opera, Chrome și Firefox și să demonstreze că de fapt Chrome e mai bun și nu Edge.

A ieșit un fel de test care arată așa:

De când mă știu am făcut teste de software, în special teste comparative așa că pot să vă spun că abordarea din acest test pare să fie (cel puțin la nivel declarativ) corectă: patru sisteme hardware, identice ca și configurație, de pe care s-a scos bloatware-ul, inclusiv funcțiile de monitorizare băgate de Microsoft. Să zicem că s-a obținut oarecum o platformă ideală de test.

Pe ea s-au rulat în paralel mai multe teste de browser(cu script-uri automate) și pe urmă s-a făcut o medie a valorilor obținute.

testtest_1

Rezultatele din acest test ne arată că de fapt Chrome e mai bun decât Edge, iar în unele cazuri Edge e chiar mai rău decât Firefox și Opera. Rezultate diferite de ceea ce ne-a arătat Microsoft acum câteva luni.

Acum fiecare dintre noi trebuie să ia testul ca atare și să îl suprapună pe ceea ce are el nevoie și să extragă ceea ce îl interesează. E bine că ni se arată că și Chrome poate să ofere o autonomie bună (mai bună decât Edge?).

Din punctul meu de vedere cel mai important lucru ce trebuie desprins din testul de mai sus este că Opera cu opțiunea Battery Saver pare să nu aibă un comportament mult diferit față de modul standard de lucru.

Voi ce ziceți: rămâneți pe Chrome sau treceți pe Opera/Edge?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep