HomeFeaturedFocus5 argumente pro super televizorul LGOLED65C7V

5 argumente pro super televizorul LGOLED65C7V

LGOLED_4

Acum, poate mai mult ca niciodată, atunci când te gândești să îți cumperi un televizor ești asaltat de o grămadă de specificații tehnice din care mulți dintre noi nu prea înțeleg nimic. Cum poți să iei o decizie? Greu, foarte greu.

De asta m-am gândit să fac o listă cu acele lucruri care mi-au plăcut vizavi de smart tv-ul LG OLED65C7V și să o împărtășesc cu voi.

1. Calitatea imaginii 4K

De departe, pe primul loc pun calitatea imaginii oferită de LG OLED65C7V. Cum am mai spus și aici, când te uiți la conținut 4K HDR ai efectiv senzația că privești pe o fereastră și vezi lumea ala cum e ea. Și pentru imaginile Full HD senzația e similară, poate nu la fel de intensă.

Când culorile sunt reproduse corect și afișate pe un display de 164 cm (imens după multe standarde, care însă devine normalitate imediat ce te obișnuiești cu el), aproape fără ramă, imaginea îți apare ca plutind în încăpere.

IMAG0088 1

Ca o paranteză, dacă până acum mi se părea mare ecranul televizorului meu de 47 de inci, de când testez OLED-ul de 65 de inci, mi-am reconsiderat ideea de mare și mic vizavi de televizoare.

2. Viteza interfeței plus ușurința de folosire

Al doilea lucru extrem de important este viteza interfeței și modul în care poți interacționa cu ea. OLED65C7V vine cu webOS 3.5, cea mai rapidă și completă interfață de smart TV cu care am avut ocazia să lucrez. Trecerea de la redarea unui stream video de pe YouTube, la unul încărcat local de pe un HDD USB extern sau la vizionarea unui program de pe cablu TV se face instant. webOS memorează poziția la care a rămas stream-ul (de pe YouTube) atunci când s-a făcut trecerea către o altă sursă de material video și la revenire pornește de unde l-ai lăsat.

IMAG0188

Că vorbeam de YouTube, merge instant iar prin intermediul telecomenzii Magic Remote e posibil să pornești căutări prin dictare – mie mi se pare utilă funcția atunci când las copiii să se uite la diverse materiale video pe YouTube (bineînțeles, după ce am activat controlul parental pe contul pe care îl folosesc).

Magic Remote e utilă și pentru că poți naviga prin interfață prin simpla mutare prin aer a telecomenzii – giroscopul înțelege mișcarea și o transmite interfeței webOS. E ca și cum te-ai juca cu mausul pe televizor, doar că folosești telecomanda.

3. Aspectul

2

Modelul LG OLED65C7V are un design simplu: ai practic un display imens unde e dificil să vezi locul în care se termină display-ul și cel în care începe (și se termină) rama. Este atât de subțire încât în momentul instalării mi-a fost efectiv frică să nu cumva să se rupă.

În zona superioară, display-ul e chiar mai subțire decât un smartphone (Nokia 3, că tot îl am în teste în perioada asta):

IMAG0191

4. Elementele de conectivitate

Foarte importante pentru un smart tv de generație nouă sunt elementele de conectivitate: cu cine în poți conecta, cum, cât de ușor. Ca să fiu direct, cu LG OLED65C7V nu ai probleme de conectivitate.

Vrei wireless pentru DLNA și Miracast, se poate. Are conector WiFi pentru rețea (pe care poți rula fără probleme și conținut 4K atâta vreme cât router-ul tău este unul N) alături de cel ethernet.

Există 4 conectori HDMI, suport USB 3.0, slot CI, Digital Audio Out (optical), Headpohone/line out, jack audio și bineînțeles Simplink.

1

 

3

Conectivitatea Bluetooth nu este prezentă, nu o văd ca pe o mare problemă fiindcă dintre posibilele scenarii de utilizare văd niște boxe externe și/sau posibilitatea de redarea a muzicii de pe un smartphone/tabletă.

5. Calitatea audio

Am lăsat la final calitatea audio. LG OLED65C7V beneficiază de un sistem audio 2.2, de 40 W, cu suport pentru Surround (OLED Surround) și Dolby Atmos.

Împreună cu telecomanda Magic Remote, sistemul de sunet poate să facă o calibrare (folosind microfonul de pe telecomandă) și să ajusteze corect nivelul de sunet pentru condițiile de zgomot din cameră. Vin de la un smart TV LG vechi de 5 generații și văd că diferența pe partea de sunet (și video, bineînțeles) e imensă. Vorbesc de aparate care parcă sunt din epoci diferite: același sunet (coloana sonoră de la Lord of the Rings) se aude mult mai bine și mai clar pe difuzoarele lui OLED65C7V.

 

Asta ar fi. Dacă mai descopăr chestii interesante, extind lista.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep