HomeMobileAndroidAplicatia Waze ajunge si ea pe Android Auto (in final!)

Aplicatia Waze ajunge si ea pe Android Auto (in final!)

dims

După Google Maps o altă aplicație foarte des folosită pentru navigarea asistată de GPS în mașină ajunge (în sfârșit vor spune unii!) pe Android Auto. Este vorba despre cunoscuta soluție Waze, construită peste hărțile Google Maps dar care beneficiază de suportul comunității vizavi de raportarea incidentelor din trafic și a rutelor optime.

Cel mai nou update de Android face posibilă folosirea Waze și pe Android Auto eliminând necesitatea de a mai ține și smartphone-ul pornit (pentru cei ce au mașini echipate cu suport Android Auto) în timpul deplasării, doar pentru Waze.

După cum aflăm de pe engadget, Waze pe Android Auto, folosit direct în mașină este net superior variantei de pe smartphone. Pot să confirm asta, ca utilizator de Waze pe un sistem infotainment cu Android montat pe mașina mea.

La o primă vedere Waze de pe Android Auto e mai simplu, are o interfață mai aerisită și are aproape toate funcțiile de pe varianta de smartphone, ceea ce este excelent.

0726-waze-5843-1

Opțiunile de raportare pentru incidente (probleme pe traseu, existența echipajelor de poliție, blocaje) sunt la fel de simplu de accesat și folosit ca și pe smartphone.

0726_waze-

Lispește totuși ceva: reclamele enervante puse de Google în Waze-ul de smartphone și opțiunea de afișare pe traseu a prețurilor combustibililor.

Varianta Waze de Android Auto are și suportul pentru folosirea comenzilor vocale pentru setarea destinației – deși se pare că încă sunt ceva probleme cu implementarea. În schimb în afară de destinație nu se pot folosi alte comenzi vocale în aplicație – Google spune că nu au fost încă implementate, ceea ce înseamnă că e posibil ca într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat să apară.

Waze pe Android Auto e o chestie foarte bună, fără niciun fel de îndoială. Google a făcut (chiar dacă mai târziu) pasul decisiv.

Totodată mai face ceva, tipic oarecum: versiunea pentru CarPlay (adică pentru sistemul Apple) nu se prefigurează la orizont. Asta ca să știți să nu aveți speranțe prea mari.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

  1. Am si eu un ford ecosport2018. Va rog sa-mi spune-ti si mie pasii care trebuiesc urmati pt a ma canecta cu un smartfone la tableta de la masina pt ami aparea sistemul de navigare pe tableta. Va multumesc.

  2. Chiar dacă nu ai mai revenit cu review-ul unității multimedia cu instalată pe masina ta mi-am achiziționat și eu una dar cu Android 6.
    Am instalat Waze pe ea si pot sa zic ca e mult mai ok decat cu telefonul în parbriz.

    • Sper sa nu ai probleme cu el. La mine au inceput problemele: slotul de card microSD marcat GPS nu mai functioneaza, butonul de volum da rate-uri, unitatea CD/DVD nu primeste niciun disc. In rest merge binisor 🙂

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep