HomeFeaturedFocusKaspersky ofera acum o solutie antivirus gratuita

Kaspersky ofera acum o solutie antivirus gratuita

kaspersky-free-antivirus-global-launch-1

La foarte multă vreme după ce competitorii săi au lansat soluții similare, Kaspersky Lab lansează la nivel global soluția gratuită de protecție a PC-ului (în principiu varianta antivirus) denumită Kaspersky Free. Și exact la fel ca în cazul soluțiilor similare de la AVG, Bitdefender sau Panda, utilizatorii vor furniza în schimb informații despre comportamentul lor și malware-ul detectat, informații care vor fi folosite de algoritmul AI al Kaspersky Lab pentru îmbunătățirea ratei de detecție.

În prima parte a anului soluția a fost disponibilă pentru testare în țările nordice plus Rusia, Ucraina, Belarus și China (acolo unde în mod tradițional colcăie malware-ul), iar acum poate fi descărcată și instalată la nivel global. Vorbim de motorul antivirus, care față de soluția comercială IS nu are modulul VPN, opțiunea de Control Parental și de protecție a plăților electronice.

Deocamdată Kaspersky Free nu afișează niciun fel de reclame, după cum spuneam deja, ceea ce utilizatorii oferă la schimb sunt datele despre comportament și sample-urile de malware detectate timpuriu.

kaspersky-free-rollout

Văd că deși nu este listată în mod oficial, Kaspersky Free se poate descărca deja și în România, ceea ce este un lucru foarte bun.

Dacă vă interesează să obțineți în mod gratuit un motor de protecție performant, atunci vă invit să descărcați aplicația de urmând link-ul de download de aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep