HomeCloud & MobilityOnline Raspberry Pi simulator: pentru cei ce vor sa inceapa programarea IoT...

Online Raspberry Pi simulator: pentru cei ce vor sa inceapa programarea IoT dar nu au hardware-ul adecvat

raspberrypi_simulator

Știu că sunt destui entuziaști care vor să înceapă să programeze pentru lumea IoT dar nu și-au făcut încă timp (sau nu au resursele necesare) să își procure o placă Raspberry Pi și senzorii de adecvați. Pentru aceștia am o veste bună: via Microsoft avem un simulator online, gratuit, prin care toți cei interesați pot să creeze primele proiecte IoT.

Simulatorul este construit pe platforma Azure și cu toate că e încă în stadiu incipient, oferă o punct de pornire suficient pentru explorarea programării IoT peste o placă Raspberry Pi virtuală. Pe viitor urmează să apară și posibilitatea de a adăuga senzorii doriți, opțiuni de input și output care să simuleze dispozitive hardware reale. La un moment dat ar trebui să apară și o interfață de tip drag&drop pentru crearea circuitelor.

Partea și mai faină este că proiectul este Open Source, așa că oricine e interesat poate să contribuie la dezvoltarea lui. Ca să începeți să folosiți simulatorul aveți nevoie de un cont Azure (puteți să vă creați unul în regim trial urmând informațiile de aici) și apoi să treceți printr-un proces format din 13 pași ca să construiți prima simulare.

Sună complicat, dar nu e chiar așa pentru că aici aveți toate informațiile necesare.

Vă place ideea? Dați-i drumul la treabă: Raspberry Pi Simulator și adresa de pe GitHub.

Baftă!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep