HomeFeaturedFocusSe implinesc 20 de ani de cand Kaspersky conduce inovatia in domeniul...

Se implinesc 20 de ani de cand Kaspersky conduce inovatia in domeniul securitatii

Eugene_Kaspersky

Anul acesta Kaspersky Lab împlinește 20 de ani de activitate (iar eu împlinesc 18 ani de când folosesc continuu produsele lor). Din 2001, de când am avut ocazia să îl cunosc personal pe Eugene și mai mulți membri ai echipei Kaspersky Lab am văzut cum suita de protecție Kaspersky a fost singura ce nu a dat greș niciodată – nici atunci când scanam CD-urile CHIP și nici mai apoi, când foloseam suita pentru protecția desktop-ului personal.

20 de ani e foarte mult. Să fii pionier în securitatea informatică timp de 20 de ani înseamnă că înțelegi multe și că te înconjori de oameni de calitate, capabili să țină trendul cu tehnologia.

În 2017 Kaspersky Lab o să lanseze alte proiecte noi precum Kaspersky Security Cloud și sistemul de operare Kaspersky, pentru a ajuta companiile și utilizatorii individuali să se protejeze împotriva amenințărilor care evoluează constant.

Istoria Kaspersky Lab începe în 1989, cu un tânăr programator care a descoperit că propriul computer a fost atacat de virusul Cascade. Prin urmare, a decis să localizeze virusul, să îl analizeze și să creeze un program care l-ar putea neutraliza. Acest inginer era Eugene Kaspersky și așa a început povestea Kaspersky Lab, devenită acum o afacere cu o vechime de 20 de ani și peste 3700 de angajați.

Sunt convins că printre voi se află oameni care pot recunoaște semnificația AVP (Antiviral Toolkit Pro) și mai ales interfața de mai jos.

antiviral-toolkit-pro-2-0

Asta a fost începutul.

Apoi, în 1997, Eugene și alți trei parteneri au fondat Kaspersky Lab. Începând doar cu 19 angajați, compania s-a dezvoltat, devenind unul dintre liderii din domeniul securității cibernetice, prezentă în 200 de țări și teritorii și având 35 de birouri, în 31 de țări. Produsele și tehnologiile Kaspersky Lab oferă protecție pentru peste 400 de milioane de utilizatori și 270.000 de clienți corporate din întreaga lume.

Au urmat apoi primele versiuni Kaspersky Lab și avansul imens față de competiției în ceea ce privește detecția euristică a amenințărilor, construirea sistemelor inteligente de detecție în cloud.

Pentru mine Kaspersky Lab e sinonim cu inovația și totodată sursa celor mai faine articole despre securitate pe care le-am scris vreodată (marea lor majoritate în revista CHIP, din păcate) plus locul în care am întâlnit unii dintre cei mai buni specialiști din domeniu.

Sunt norocos pentru că am avut ocazia să ajung și în sediul Kaspersky din Moscova și să discut direct cu echipa de acolo și să văd în practică cum funcționează sistemele de detecție și prevenție.

Cea mai importantă resursă a Kaspersky Lab este echipa sa, după cum explică Eugene Kaspersky, CEO și cofondator al Kaspersky Lab: ”20 de ani în care să te ocupi de aceeași afacere înseamnă mult. Poate nu mă credeți, dar încă îmi place la nebunie ce fac. Îmi iubesc echipa și munca pe care o facem. Am avut momente bune și momente dificile, dar împreună am învățat multe. În ultimii 20 de ani, am muncit tot timpul, am analizat și combătut tot felul de amenințări IT care au evoluat de-a lungul timpului, și am făcut o lume mai bună. Am fost foarte norocos: afacerea mea este și pasiunea mea. Chiar și după două decenii, curiozitatea este în continuare ceea ce mă motivează: despre ce e vorba aici, cum funcționează și de ce? Sunt fascinat de tehnologie și învăț foarte multe de la oamenii din jurul meu. Scopul meu este să mă asigur că fiecare membru din echipa mea contribuie, așa cum poate, pentru a face parte dintr-un mare proiect mai mare decât noi toți. Acest lucru înseamnă mai mult decât să ai un job, pur și simplu, înseamnă să fii un membru activ al comunității Kaspersky Lab.”

La mulți ani Kaspersky Lab!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. Eu de 15 ani mă bazez pe Avast, la început varianta gratuită și apoi când m-a convins că merită am trecut la varianta cu licență (acum sunt securizat cu Avast Premier).

    E vreun motiv să încerc Kaspersky dacă sunt mulțumit cu ceea ce folosesc acum? M-ar tenta să testez ceva nou dar… parcă nu m-aș scărpina fără să fie nevoie.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep