HomeFeaturedFocusWindows 10 Insider Preview 16251 aduce posibilitatea de conectare rapida a telefoanelor...

Windows 10 Insider Preview 16251 aduce posibilitatea de conectare rapida a telefoanelor Android

Build-ul 16251 al Windows 10 Insider Preview, lansat de Microsoft săptămâna trecută, a adus o funcționalitate nouă, extrem de interesantă: posibilitatea de legare directă (și transfer rapid de fișiere) a telefoanelor Android direct pe Windows. Un fel de ”continuity” de pe iOS, adus pe Windows, dar cu Android.

Deocamdată funcția merge doar pentru trimiterea link-urilor din browser, în ideea că pornești o sesiune de browsing pe Android și o vei continua pe PC.

Din setările Windows 10 se merge pe secțiunea nouă Android și se conectează telefonul la PC. Apoi va fi trimis un SMS către telefon, care indică un link pentru descărcarea aplicației ”Microsoft Apps”.

După ce e instalată și configurată, ea introduce opțiunea ”Continue on PC”. În paralel, pe PC, va fi deschis respectivul link în browser-ul implicit – deci nu e neapărat necesar să aveți același browser și pe PC și pe telefon.

În timp, integrarea va trebui să se extindă și la partajarea de fișiere și posibil și la continuarea activității din aplicațiile Office.

E un prim pas care ne arată mai clar viziunea Microsoft vizavi de partea de mobilitate: în mod cert nu e legată de un Windows 10 Mobile.

Altă noutate majoră din acest build e legată de extinderea comenzilor ce pot fi interpretate de Cortana, inclusiv cele de oprire a smartphone-ului.

via MS

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep