HomeFeaturedFocusCateva idei despre bateriile externe Sony Super Fast charge USB Type-C (10000...

Cateva idei despre bateriile externe Sony Super Fast charge USB Type-C (10000 & 5000)

DSC_7238

De aproape o lună am în teste două baterii externe Sony Super Fast Charge  USB Type-C – una de 10000 mAh (CP-SC10), alta de 5000 mAh (CP-SC5). Chiar și cu un HTC U11 în buzunar, a cărui autonomie bate oricare flagship al momentului, tot ajungi să ai nevoie de o sursă suplimentară de energie, mai ales dacă ești în vacanță și vrei să te bucuri cât mai mult de ecranul mare al smartphone-ului.

Cele două baterii externe despre care vreau să vă vorbesc au construcție similară: carcasă metalică, argintie, buton hardware pentru comutarea pe modul IN/OUT, LED-uri pentru evidențierea nivelului de încărcare a bateriei externe și un LED de control plus conectorii USB (2.0) și USB Type-C necesari procesului de încărcare.

M-am jucat mai mult cu bateria de 10000 de mAh care propune 6.0 A Output. Fiind Fast Charge a reușit să îmi încarce HTC U11 de la 23% până la 86% în aproximativ 40 de minute, iar complet în aproape o oră (asta înseamnă 76% din cei 3000 mAh ai acumulatorului de pe HTC U11).

În condițiile în care bateria externă a lucrat pe modul Fast Charge, am putut încărca HTC U11 de aproape două ori – de altfel pe specificațiile bateriei sunt specificate următoarele:

IMAG0460

Am mai folosit bateria și pentru încărcarea unei boxe externe cu un acumulator de 1200 mAh (fără fast charge) am trecut de șapte încărcări în decurs de câteva zile, ceea ce sună foarte bine. Când am fost plecat într-un weekend cu acumulatorul de 10000 mAh mi-a fost suficient să încarc o dată smartphone-ul HTC U11, boxa externă și căștile wireless LG Tone Infinim.

DSC_7236

Ce ar mai fi de spus este timpul de încărcare al bateriei externe: folosind un încărcătorul Fast Charge de pe HTC U11, de la 0 la 100% s-au scurs aproximativ 4 ore, un timp normal. În procesul de încărcare bateria externă nu s-a supra încălzit.

Modelul de 5000 mAh are exact același comportament, cu o performanță exact la jumătate (având jumătate din capacitatea modelului de 10000 mAh) pentru modul Fast Charge: adică oferă o autonomie de aproape o încărcare (3000 mAh) în Fast Charge și 5000 mAh pentru una normală.

Având două porturi USB, ambele modele pot să încarce în paralel două aparate – asta dacă e destulă energie în ele. Și au protecție încorporată pentru supraîncărcare – deci nu va trebui să stați cu ochii pe ceas ca să știți când să le deconectați de la priză.

Și ca să nu uit, dimensiunea lor este de 127 x 65 x 21,8 mm și o greutate de aproximativ 340 de grame, fiind ușor de transportat. Sony spune că bateriile ar trebui să își păstreze 90% din capacitate și după 1000 de încărcări – asta e foarte bine. Cu o încărcare de la 2-3 zile, ar trebui să ne țină undeva la 2-3 ani, timp suficient să le folosim la maxim.

Ce nu am făcut a fost un test complet de rezistență la căldură, deși la ultimele două zile de caniculă din Brașov aș fi putut face. Cred cu tărie că e responsabilitatea noastră să avem grijă de aparatele pe care le folosi, cu atât mai mult de baterii atunci când e foarte cald.

Căldura e inamicul numărul unu al acumulatorilor, dacă vreți să nu aveți probleme, protejați-le.

Un ultim amănunt: prețul. Din câte am văzut prețul celor doi acumulatori se învârte în jur de 300 de lei.

Merită investiția? Aș spune că da, mai ales că Sony pune pe cutie specificația legată de 1000 de reîncărcări.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep